Neem contact op
Bel mij terug

Datavirtualisatie

De hoeveelheid data in je organisatie neemt exponentieel toe en gegevens raken steeds meer verspreid over een complexe infrastructuur waarin cloud, big data en NoSQL meer regel dan uitzondering zijn. Terwijl de behoefte om data sneller en in real-time te kunnen analyseren snel toeneemt. Bestaande data integratie oplossingen kunnen deze ontwikkelingen niet meer bijbenen.

Datavirtualisatie maakt het mogelijk om gegevensbronnen te integreren en in real-time te ontsluiten, zonder data te repliceren – ongeacht de structuur, technologie of locatie. Datavirtualisatie is het ultieme hulpmiddel om een logisch data warehouse in te richten. Axians ondersteunt je hierbij met de datavirtualisatieoplossingen van Denodo.

Data integratie zonder replicatie

Met datavirtualisatie speelt je organisatie veel sneller, beter en goedkoper in op nieuwe en wijzigende informatiebehoefte. Met datavirtualisatie kun je met een druk op de knop al je gegevensbronnen ontsluiten, transformeren en integreren. Het resultaat is een virtuele data hub die uniforme data services levert aan bedrijfsapplicaties en gebruikers zonder dat die de technische details, zoals locatie en formaat hoeven te kennen. Datavirtualisatie zorgt zo voor veel snellere toegang tot (nieuwe) gegevensbronnen. Door data te virtualiseren uit geconsolideerde databronnen zoals data warehouses, verdwijnt bovendien de behoefte aan nog meer fysieke consolidatie en replicatie van data.

 

Datavirtualisatie en ETL

Datavirtualisatie en ETL worden vaak onterecht lijnrecht tegenover elkaar gezet. Hoewel de oplossingen sterk verschillen, zijn ze in veel situaties vooral complementair aan elkaar. Met datavirtualisatie kan je bijvoorbeeld snel nieuwe gegevens combineren met data in een data warehouse dat met ETL-processen gevoed wordt. Datavirtualisatie vult bovendien het gat waar ETL tekortschiet doordat het repliceren van data simpelweg niet mogelijk is door de locatie of omvang van een gegevensbron. Anderzijds is datavirtualisatie lastiger toe te passen als er behoefte is aan historische data die niet in een bronsysteem wordt bewaard. In dat geval kan replicatie van data met ETL een oplossing bieden.

Agile BI

Datavirtualisatie stelt je organisatie in staat om snel en flexibel te reageren op de bijna onverzadigbare vraag van gebruikers naar bruikbare informatie – meestal in de vorm van rapporten of dashboards. Met een datavirtualisatielaag kunnen je gebruikers snel rapporten ontwikkelen, weergaven eenvoudig wijzigen, naar originele gegevensbronnen verwijzen, en zelfs virtuele data marts bouwen, waardoor je nieuwe replicatie van data voorkomt.

 

Big data en cloud

Datavirtualisatie maakt het mogelijk om eenvoudig big data bronnen en cloud oplossingen te integreren met andere bronnen en bestaande data warehouses in één architectuur. Zónder data te verplaatsen of te repliceren. Daarnaast maak je met datavirtualisatie – naast performanceoptimalisatie binnen het platform zelf – slim gebruik van functionaliteiten van de onderliggende databronnen om de performance te optimaliseren. Je maakt maximaal gebruik van de rekenkracht van onderliggende gegevensbronnen.

360 graden beeld van de klant

Bouw een 360 graden overzicht van alle beschikbare informatie van klanten op door gegevensbronnen zoals relationele databases, bedrijfsapplicaties, cloud-gegevens, NoSQL-datastores, spreadsheets en (on)gestructureerde gegevens virtueel te integreren . Zo beschik je altijd snel over een actueel en relevant overzicht over alle informatie van je klanten, van binnen je organisatie maar ook daarbuiten.

datavirtualisatie

 

Data services

Creëer een centraal platform om dataleveringen binnen en buiten je organisatie efficiënter uit te voeren, flexibeler veranderingen door te voeren en met minder inspanning te beheren. Zo krijg je vat op de talloze datasets en afnemers binnen en buiten je organisatie. Je kunt eenvoudig inzichtelijk maken hoe datasets tot stand zijn gekomen, wie toegang heeft tot welke data en welke informatie precies wordt uitgevraagd. Zo zorg je dat er compliant wordt omgegaan met datasets in jouw organisatie.

Hoe je bedrijf slimmer kan worden

 • Snel inspelen op nieuwe kansen
 • Big data visualisatie & analytics
 • Data als motor van je bedrijf
Smart Analytics
 • Ontwikkel één virtuele datahub
 • Stop met datareplicatie
 • Ontsluit data 10 - 100x sneller
Data Virtualisatie
 • Moderniseer je architectuur
 • Migreer naar de cloud
 • Maximale schaalbaarheid
Data Architectuur
 • Het verhaal achter de cijfers
 • Driver based forecasting
 • What if scenario's doorrekenen
Smart Finance

Ook een datagedreven organisatie worden?

Neem contact opofVolg een webinar