Neem contact op
Bel mij terug

De rol van data in 100% voorspelbaar onderhoud

Samen met Actemium spraken wij op donderdag 29 juni tijdens een FieldLab CAMPIONE workshop over het succesvol inzetten van voorspelbaar onderhoud binnen de industrie. “Zouden we niet graag weten, wanneer onze componenten falen?”
Lees meer

Big Data Adventures: the results

Geschreven door Arno Hordijk Op 21 en 22 september vond de 2e editie van de Big Data Expo plaats in de Jaarbeurs Utrecht. En ook dit jaar waren wij uiteraard weer van de partij met onze overheerlijke Big Data smoothies. Dit jaar hadden we onze smoothie formule aangepast aan de ‘fase’ waarin de bezoeker zich op zijn of haar Big Data Avontuur bevond. In deze blog delen wij graag onze bevindingen.
Lees meer

Voorspellen van waterkwaliteit met Data Science

Geschreven door Arno Hordijk De grote vraag in de Data Science challenge van Vitens was: “Hoe verhoudt de waterkwaliteit zich met variabelen als waterdruk, stroming en zuurgraad?”. Het antwoord moest gevonden worden in een enorme dataset die door Vitens werd aangeleverd. Samen met partner Orikami is Axians de Data Science challenge aangegaan.
Lees meer

Data Governance, hoe te beginnen?

Geschreven door Menno Krijgsman De kwaliteit van de informatie-oplossingen die organisaties inzetten staat en valt met de kwaliteit van de data die aan deze informatie ten grondslag ligt. Dit lijkt een triviale stelling maar het bewaken, managen en verbeteren van de datakwaliteit is een verantwoordelijkheid die sinds jaar en dag bij de bronsystemen ligt. Deze situatie lijkt echter te veranderen. Het bewaken, beheren en verbeteren van de datakwaliteit krijgt steeds vaker de aandacht die het verdient. Dit proces vatten we samen met de term ‘Data Governance’.
Lees meer