De reis naar 100% voorspellend onderhoud

07-04-2017 | Geschreven door Maurice Meijers Het is heel frustrerend als na hard zwoegen een model voor voorspellend onderhoud ontwikkeld is en een machine toch faalt. Dit is de nachtmerrie van elke reliability engineer, onderhoudsmonteur of hoofd technische dienst. Zeker als de business case voor optimaal onderhoud de bestemming is. Helaas heeft niemand een glazen bol. Toch zijn er zeker tips die de kans op een succesvol traject voor voorspellend onderhoud vergroten.
Lees meer

Wie kan bij mijn data?

19-03-2018 | Geschreven door Reitse Eskens In de huidige tijd van GDPR (of in Nederland, de AVG) is informatiebeveiliging een groot punt van aandacht. Voor de technici is het natuurlijk enorm interessant om snel een overzicht te kunnen maken van wie bij de data kunnen. In dit blog wordt ingegaan op de vraag hoe je snel een beeld krijgt van wat gebruikers mogen en kunnen zien op de database.
Lees meer

IBM Cognos Analytics 11.0.6

04-04-2017 | Geschreven door Bert van Oort “Met de nieuwe kaart functionaliteiten is Cognos weer volledig bij de tijd!”

Cognos Analytics kent een frequente update strategie, waardoor het product snel voorzien wordt van nieuwe functionaliteiten en bug fixes. Onlangs is de nieuwe versie 11.0.6 van Cognos Analytics uitgekomen. Axians heeft de afgelopen tijd onderzocht wat deze versie u te bieden heeft. We zullen de belangrijkste nieuwe functionaliteiten onder elkaar zetten nemen.
Lees meer