Internet of Things versnelt inzicht en innovatie

26-02-2020 | Geschreven door Raymond Janssen

Objecten, apparaten, machines en gebouwen hebben allemaal data in zich die belangrijk zijn voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Internet of Things (IoT) biedt de mogelijkheid om deze data te genereren, op afstand uit te lezen en erop bij te sturen.

Lees meer

Industrie 4.0: Ready, Set, DATA!

26-02-2020 | Geschreven door Edwin Bastings

Machines en processen staan steeds meer in contact met informatie- en communicatietechnologie. Dankzij Internet of Things, de ontwikkeling van sensoren en cloud computing kunnen we spreken van een zogenaamde vierde Industriële Revolutie.

Lees meer

Havenbedrijf Rotterdam meet weers- en wateromstandigheden met IoT

28-11-2019 | Artikel

Hoe houdt het Havenbedrijf Rotterdam de haven aantrekkelijk in de toekomst, als autonoom varende schepen de norm zijn? En hoe kan de haven groeien zonder fysiek uit te breiden en tegelijkertijd de CO2-uitstoot laten dalen? Om antwoord te vinden op die vragen bouwt het bedrijf onder andere aan een Internet of Things-platform dat op termijn nieuwe diensten mogelijk maakt.

Lees meer

De kippengrill als onderdeel van een klantgerichte IoT oplossing

15-02-2018 | Artikel

IoT is hot, maar de aansprekende businesscases zijn nog beperkt. Robert Berents, Product Development & Innovation Manager bij Fri-Jado vertelt. ‘Wij zijn ook nog niet erg ver, en dat komt doordat wij in een behoudende markt opereren. Onze klanten vragen zelf niet om vernieuwing als dat niet meteen iets oplevert. Maar wij zagen wel een kans om hen te helpen kosten te besparen.'

Lees meer
1 2 ...