Small is the new Big

12-01-2017 | Artikel

De digitale revolutie biedt organisaties enorme kansen, maar voedt ook de onzekerheid. Zo bekijken veel organisaties de snelle opkomst van startups met argusogen. Hun kracht is dat zij organisatie en business model snel aanpassen. Bovendien koppelen ze deze flexibiliteit met diepgaande kennis van hun klanten.

Lees meer

The Innovation Battle: Business vs. IT

10-01-2017 | Artikel

Ieder bedrijf is eigenlijk een IT-bedrijf. Kernprocessen zijn steeds meer IT-gebaseerd en de huidige digitale mogelijkheden stimuleren de ontwikkeling van nieuwe business modellen. Toch hebben veel IT-afdelingen nog steeds primair een ondersteunende rol.

Lees meer

Fit for digital? Stop trendhugging, start doing!

03-01-2017 | Artikel

De traditionele aanpak van eerst uitgebreid overleg over de requirements en ontwikkeling via de watervalmethode, wordt links en recht in gehaald door hackatons. Ontwikkelaars en bedrijven slaan de handen ineen en experimenteren er samen op los. Ze bouwen een MVP en kijken dan of het werkt. Hoe ga je als IT-afdeling om met deze dynamiek?

Lees meer

Over het belang van een goede ‘generale repetitie’ voor de go-live

13-12-2016 | Geschreven door Cees Endlich

'De laatste loodjes ……………….', een bekend gezegde, dat ook tijdens een software implementatie zeker geldt.
Tijdens een software implementatie vindt er na maandenlang hard werken een laatste geïntegreerde test plaats die voorafgaat aan de go-live. Deze generale repetitie wordt aangeduid met verschillende namen zoals User Acceptance Test of Operationele Pilot maar ik hanteer zelf graag de naam Conference Room Pilot oftewel CRP.

Lees meer
1 2 3 ...