Samenwerken aan een vitalere wereld; dat is waar BeLife zich dagelijks voor inzet. Zij geloven dat in ieder mens een krachtig potentieel schuilt. Hun missie is om dat potentieel tot volledige bloei te laten komen door te focussen op energie, veerkracht en talent. Met een landelijke dekking en meer dan 100 werknemers, helpen zij mensen en organisaties optimaal te presteren. Om ervoor te zorgen dat alle professionals zich zorgeloos kunnen richten op het bieden van deze dienstverlening, hadden zij een sterk softwarepakket nodig met maatwerkmogelijkheden.

In de vroege jaren bestond de dienstverlening van BeLife (voorheen Fysergo) uit in-company arbeidsfysiotherapie voor verschillende organisaties. Klantgegevens werden bijgehouden op een aparte netwerkschijf, welke steeds gewijzigd en geraadpleegd werd. Dit zorgde voor weinig inzicht en het ontbrak tevens aan structuur. Toen de dienstverlening steeds meer divers begon te worden, was er een softwarepakket nodig dat met hen mee kon groeien. Erik Tetteroo, Manager Business Support bij BeLife: ‘We zochten een pakket waarin we onze verschillende business processen konden borgen. Uiteindelijk kozen we voor Exact Synergy en Globe, met maatwerkmogelijkheden die we zelf of in samenwerking met Axians hebben ontwikkeld’.

Van Fysergo naar BeLife

Een flexibel pakket bleek de juiste keuze, want inmiddels houdt BeLife zich met veel meer bezig dan alleen arbeidsfysiotherapie. Onder de nieuwe naam bieden zij specialistische zorg op gebied van revalidatie, gezondheidsmanagement en de begeleiding van (top)sporters; met als doel om mensen beter te laten presteren. Voor de één is een revalidatietraject de oplossing, voor de ander betekent dit nóg meer halen uit hun werk of sport. Een diverse aanpak, die bestaat uit verschillende facetten. ‘We zijn actief in de zorgmarkt waar we eerstelijns, tweedelijns en werkgever-gefinancierde zorg aanbieden. Ook zijn we actief op de bedrijvenmarkt, waar we werken op projectbasis of in-company. Daarnaast helpen we bij het verbeteren van prestaties, zowel in de sportwereld als in het bedrijfsleven,’ aldus Tetteroo. Om dit gestroomlijnd te laten verlopen, speelt software een belangrijke rol.

‘Exact Globe is het pakket dat we inzetten voor onze financiële administratie en voor de projectadministratie, personeelsadministratie, facturenstroom en leveranciersadministratie werken we met Exact Synergy Enterpise. Daarnaast is  de HRM-functionaliteit sterk uitgebreid en zijn we bezig om de CRM- (sales en marketing)functionaliteiten vanuit Synergy in gebruik te nemen. De systemen zijn met ons meegegroeid en zijn erop gemaakt om dit te blijven doen.’

‘Axians begrijpt MKB-bedrijven’

Axians en BeLife werken al jarenlang succesvol samen. Tetteroo vertelt: ‘We hechten veel waarde aan ons partnership met Axians. Axians luistert goed naar onze wensen en kijkt vervolgens zorgvuldig wat zij kunnen bijdragen aan onze veranderingen in de dienstverlening en aan de optimalisatie van interne processen. Axians vraagt door en probeert onze wensen te doorgronden, om vervolgens met ideeën voor verbetering te komen waar we misschien zelf nog niet aan gedacht hadden. Daarnaast snapt Axians de MKB-wereld, wat prettig schakelen is. Ze denken samen met ons na over een realistische en passende oplossing.’ Tot slot wordt de aandacht die Axians besteedt aan de relatie als bijzonder prettig ervaren. ‘Axians stelt zich flexibel op en we kunnen altijd terecht met een vraag. We zien onze accountmanager met regelmaat en vanuit beide kanten wordt contact opgezocht om te kijken hoe we samen de toekomst vorm kunnen geven. Zo kijken we, naast functionele vraagstukken, ook naar trainingen onder leiding van een Axians consultant voor bijvoorbeeld de CRM-functionaliteit.’

Naast de software van Exact en Axians heeft BeLife ook nog andere systemen in gebruik. Zo gebruiken ze onder meer EPD-systemen (Elektronische Patiënten Dossiers) voor de zorgdiensten, specifieke software voor de uitvoering van een werkplekonderzoek, software voor verwijzingen en een systeem voor Preventief Medisch Onderzoek. Vele van deze systemen staan op zichzelf, maar de EPD-systemen zijn wel gekoppeld met Globe voor de verwerking van financiële gegevens.

Hoe ziet de toekomst eruit voor BeLife?

‘Tot op heden werd veel door onze interne expert zelf gebouwd in Synergy. De consultant van Axians werd alleen ingeschakeld voor complexere zaken,’ zegt Tetteroo. ‘Echter willen we als organisatie verder groeien op performancegebied. Projecten worden steeds belangrijker en de planning van onze professionals is hier een cruciaal onderdeel van. We verwachten dat de expertise en oplossingen van Axians ons hier goed in kunnen en zullen faciliteren. Op dit vlak willen we minder afhankelijk zijn van onze interne capaciteit en meer gaan uitbesteden aan Axians.

Ook nieuwe ontwikkelingen staan niet stil bij BeLife. Zo is men bezig met het kijken naar Business Intelligence oplossingen, waarmee ze slimmer en sneller kunnen zien wat het resultaat is van een behandeling. Eén van de kandidaten hiervoor is een andere Axians-tak, die zich specialiseert in BI. ‘Daarnaast hebben we nog een server op locatie waar onze oplossingen op draaien. Op den duur willen we over naar de Cloud. Dit is een traject dat we samen met Axians op gaan pakken.’ Dit zijn slechts enkele stappen die ze nemen om hun centrale doelstelling te realiseren: om mensen en organisaties nóg beter te laten presteren.

Contact

Wil je meer weten? Bel ons op 088 597 5550. We komen graag in contact!