Het opstellen van de jaarlijkse begroting is voor grotere zorginstellingen vaak een hele klus. De welbekende ‘Excel carrousel’ kost tijd, is foutgevoelig en is weinig consistent. Gelukkig kunnen we je helpen om het hele proces van plannen, budgetteren en pro­gnosticeren veel efficiënter en effectiever uit te voeren. Daarbij gebruiken we Jedox.

Met deze Enterprise Performance Management oplossing kunnen zorginstellingen hun (meerjaren) begroting voor bijvoorbeeld Financiën, Personeel, Productie, Zorgverkoop en Investeringen snel en gemakkelijk opstellen. Het regelmatig uitvoeren van prognoses of zelfs een rolling forecast komt hiermee binnen handbereik. Kortom; je bent beter in control!

Onze voorgedefinieerde zorgmodules helpen je snel op weg om het huidige op Excel gebaseerde plannings- en begrotingsproces te stroomlijnen. Sneller, beter en met minder inspanning, zodat je tijd meer tijd hebt voor je adviesfunctie. De inrichting van het systeem is flexibel en aanpasbaar aan jouw ambitieniveau en groeipad. Van enkel de belangrijkste onderdelen voor jouw financiële planning en analyse tot volledig geïntegreerde planning voor zorgverkoop, productie, personeel en financiën.

Integratie is hierbij het sleutelwoord. Integratie tussen de strategische, tactische en operationele plannen en het plannen van de verschillende afdelingen. Met Jedox kun je daarbij niet alleen terugkijken, maar ben je ook in staat om vooruit te kijken.

Inzicht in verwachte zorgopbrengsten, personele ontwikkelingen en resultaatontwikkeling binnen afdelingen geeft je de mogelijkheid tijdig bij te sturen. Bijvoorbeeld in de functiemix, capaciteit en investeringen. Heldere KPI’s en dashboards helpen je hierbij. Zo biedt onze FP&A oplossing de business en financial controller het inzicht dat nodig is om als adviseur van de organisatie op te kunnen treden. En als financieel manager heb je altijd direct het complete overzicht over jouw zorginstelling.

De belangrijkste voordelen:

  • Eenvoudig plannen, begroten en forecasten
  • Efficiënte samenwerking middels workflow
  • In control door integrale zorgplanning
  • Gemakkelijk opstellen van scenario’s
  • Overzicht met rapportages & dashboards
  • Voorkom fouten dankzij data integratie
  • Verhoog grip op het planningsproces

Referentiecase Lunet zorg

Lunet zorg koos voor Jedox en Axians. “Jedox is een integrale planningsoplossing. Hiermee kunnen we efficiënter en activity based plannen voor domeinen zoals Financieel, Personeel en Zorgproductie. Ook het modelleren van data en het tot stand brengen van een begroting is met Jedox een gestroomlijnder proces geworden.”

Waarmee kunnen wij je helpen?

Wil je meer informatie over wat Jedox voor jouw zorginstelling kan betekenen? Een afspraak maken voor een (online) gesprek of een demonstratie?

Mail ons via info.bi.nl@axians.com of bel ons via 088 – 597 55 00. Of vul het contactformulier in, zodat we contact met jou op kunnen nemen. We helpen je graag!