Als zorgaanbieder sta je voor tal van uitdagingen zoals nieuwe wet- en regelgeving, aangepaste richtlijnen, een tekort aan mensen en middelen en een wildgroei aan E-health technologieën en slimme applicaties. Kortom, de zorgsector staat onder druk. Digitalisering en gegevensuitwisseling worden als twee belangrijke thema’s genoemd in de oplossing om deze druk op de zorg te verlagen.

De mogelijkheden in digitalisering en gegevensuitwisseling zijn eindeloos en de keuze is reuze. Maar hoe zorg jij er nu voor dat je de juiste keuze maakt? Een keuze die past bij de visie en strategie van jouw zorginstelling maar ook past binnen het beleid en de toekomst van de zorg in Nederland.

Door de processen en de oplossingen goed met elkaar te verbinden kan je het werk vereenvoudigen en meer tijd voor de zorg creëren. Of door informatie beschikbaar te stellen kan je als zorgmedewerker maar ook als patiënt beter voorbereid een overleg in. Het plaatsen van sensoren helpt om zorg te leveren op de plek waar deze ook echt nodig is.  Door jouw IT-landschap hiervoor goed in te richten ben jij voorbereid op verschillende initiatieven uit jouw eigen organisatie, maar ook nieuwe richtlijnen of wet- en regelgeving. Zo hoef jij geen jaren te besteden aan het bouwen van een oplossing, maar kun je jouw tijd en effort steken in de adoptie van zorgdigitalisering binnen jouw organisatie. En daar helpen we jou graag bij! Samen verrijken we de kennis in de zorg door slimme oplossingen gecombineerd met ervaring uit de praktijk.

Samen creëren we wijsheid en transformeren we data naar kennis.

Van data naar kennis

Er wordt binnen alle hoeken van de zorg veel data vastgelegd. In de praktijk wordt er echter weinig met die data gedaan.  De data is niet goed beschikbaar, bruikbaar of bereikbaar. Met de juiste data kan er betere en veilige zorg geleverd worden. Pas als je data om kunt zetten in kennis, kan de samenwerking tussen mens, organisatie, patiënt en IT optimaal benut worden. Gelukkig ligt hiervoor vaak één thema ten grondslag. Gegevensuitwisseling. Als gegevensuitwisseling goed is ingericht levert dat je tal van voordelen op:

  • Minder registratielast door het hergebruiken van de data;
  • Betere datakwaliteit en daarmee betere stuurinformatie;
  • Inzicht in de kwaliteit binnen jouw zorgorganisatie;
  • Betere samenwerking met de burger en andere zorgverleners;
  • Meer tijd voor zorg!

Waarom is gegevensuitwisseling zo belangrijk?

Gegevensuitwisseling in de zorg is een steeds belangrijker thema. Het wordt niet alleen gedragen vanuit de rijksoverheid, maar ook vanuit de zorg zelf wordt de behoefte voor samenwerking in de keten steeds groter. En dat is enkel mogelijk wanneer gegevens veilig en efficiënt kunnen worden uitgewisseld. Willemijn van Poppel, Clientmanager Zorg binnen Axians, deelt haar visie op gevensuitwisseling en hoe jij als zorgorganisatie laagdrempelig kunt beginnen.

Axians als jouw IT-partner in de zorg

Axians ontwikkelt oplossingen voor, samen met en van de zorg. Wij hebben veelzijdige en specialistische kennis in de ICT. Wij begrijpen de zorg en haar uitdagingen goed. Jaarlijks voorzien wij ruim 70% van alle zorgaanbieders in Nederland van verschillende oplossingen. Allemaal met als doel; meer tijd voor zorg. Benieuwd hoe wij dat doen?

Meer weten over Axians of Maestro DVA?

Welke vraagstukken op het gebied van zorgdigitalisering heeft jouw organisatie? En weet je al hoe je dit aan wil pakken? Onze experts gaan graag met je in gesprek over de talloze mogelijkheden en bieden je houvast in een complex ICT-landschap. Laten we snel met elkaar in contact komen! Vul onderstaand formulier in en stel jouw vraag.