Als zorgaanbieder sta je voor tal van uitdagingen zoals nieuwe wet- en regelgeving, aangepaste richtlijnen, een tekort aan mensen en middelen en een wildgroei aan E-health technologieën en slimme applicaties. Kortom, de zorgsector staat onder druk. Digitalisering en gegevensuitwisseling worden als twee belangrijke thema’s genoemd in de oplossing om deze druk op de zorg te verlagen.

De mogelijkheden in digitalisering en gegevensuitwisseling zijn eindeloos en de keuze is reuze. Maar hoe zorg jij er nu voor dat je de juiste keuze maakt? Een keuze die past bij de visie en strategie van jouw zorginstelling maar ook past binnen het beleid en de toekomst van de zorg in Nederland.

Door de processen en de oplossingen goed met elkaar te verbinden kan je het werk vereenvoudigen en meer tijd voor de zorg creëren. Of door informatie beschikbaar te stellen kan je als zorgmedewerker maar ook als patiënt beter voorbereid een overleg in. Het plaatsen van sensoren helpt om zorg te leveren op de plek waar deze ook echt nodig is. Door jouw IT-landschap hiervoor goed in te richten ben jij voorbereid op verschillende initiatieven uit jouw eigen organisatie, maar ook nieuwe richtlijnen of wet- en regelgeving. Zo hoef jij geen jaren te besteden aan het bouwen van een oplossing, maar kun je jouw tijd en effort steken in de adoptie van zorgdigitalisering binnen jouw organisatie, in lijn met de wet elektronische gegevensuitwisseling. En daar helpen we jou graag bij! Samen verrijken we de kennis in de zorg door slimme oplossingen gecombineerd met ervaring uit de praktijk.

Samen creëren we wijsheid en transformeren we data naar kennis, essentieel voor goede zorg en gegevensuitwisselingen.

Axians en MedMij

MedMij is het Nederlandse afsprakenstelsel dat veilige en betrouwbare uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen zorggebruikers en zorgaanbieders mogelijk maakt. Door uniforme en gestandaardiseerde afspraken te hanteren zorgt MedMij ervoor dat patiënten eenvoudig toegang hebben tot hun medische gegevens en deze kunnen delen met verschillende zorgverleners. Dit verhoogt niet alleen de transparantie maar ook de kwaliteit van zorg, doordat alle betrokken partijen altijd beschikken over de meest actuele informatie.

Axians is MedMij-partner en met onze expertise in ICT-oplossingen ondersteunen wij zorgorganisaties bij het implementeren en integreren van de MedMij standaarden. Wij zorgen ervoor dat gegevensuitwisseling soepel en veilig verloopt, waardoor zorgverleners zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: het leveren van hoogwaardige zorg aan patiënten.

Dankzij onze oplossingen kunnen zorginstellingen efficiënt werken en tegelijkertijd voldoen aan de strenge eisen op het gebied van privacy en data beveiliging, zoals voorgeschreven door MedMij. Samen gaan wij voor een toekomstbestendige zorgsector waarin digitale gegevensuitwisseling centraal staat, ten gunste van zowel de zorgverlener als de patiënt.

Van data naar kennis met Zorg DVA

Er wordt binnen alle hoeken van de zorg veel data vastgelegd, waarbij gegevensuitwisselingen tussen zorgverleners steeds belangrijker worden. In de praktijk wordt er echter weinig met die data gedaan, ondanks de mogelijkheden voor betere gegevensuitwisselingen tussen zorgverleners. De data is niet goed beschikbaar, bruikbaar of bereikbaar. Met de juiste data kan er betere en veilige zorg geleverd worden, ondersteund door efficiënte gegevensuitwisselingen tussen zorgverleners. Pas als je data om kunt zetten in kennis, kan de samenwerking tussen mens, organisatie, patiënt en IT optimaal benut worden. Gelukkig ligt hiervoor vaak één thema ten grondslag: gegevensuitwisseling. Wij helpen je daarmee met onze Zorg DVA oplossing Wanneer de uitwisseling van gegevens goed is ingericht levert dat je tal van voordelen op:

  • Minder registratielast door het hergebruiken van de data;
  • Betere datakwaliteit en daarmee betere stuurinformatie;
  • Inzicht in de kwaliteit binnen jouw zorgorganisatie; dit draagt bij aan het leveren van goede zorg.
  • Betere samenwerking met de burger en andere zorgverleners;
  • Meer tijd voor zorg!

Klanten en collega's aan het woord over elektronische gegevensuitwisseling in de zorg

Axians als jouw IT-partner in de zorg

Axians ontwikkelt oplossingen voor, samen met en van de zorg, gericht op goede zorg. Wij hebben veelzijdige en specialistische kennis in de ICT. Wij begrijpen de zorg en haar uitdagingen goed. Jaarlijks voorzien wij ruim 70% van alle zorgaanbieders in Nederland van verschillende oplossingen, ondersteunend aan wet- en regelgeving van vws. Allemaal met als doel; meer tijd voor zorg. Benieuwd hoe wij dat doen?

Meer weten over onze DVA dienstverlening?

Welke vraagstukken op het gebied van zorgdigitalisering heeft jouw organisatie? En weet je al hoe je dit aan wil pakken? Onze experts gaan graag met je in gesprek over de talloze mogelijkheden en bieden je houvast in een complex ICT-landschap. Laten we snel met elkaar in contact komen! Vul onderstaand formulier in en stel jouw vraag.