Groningen, 15 januari 2024 – Axians, het merk van VINCI Energies rondom digitalisering en ICT-dienstverlening, introduceert de dienst OpenSource+. OpenSource+ omvat een breed portfolio aan diensten om organisaties te voorzien van geavanceerde, flexibele en op maat gemaakte IT-oplossingen gebaseerd op open source technologieën zoals Linux, databases en containers in een private of hybride cloud-architectuur.

Axians is de meest veelzijdige specialist in digitale transformatie voor ambitieuze opdrachtgevers die een ICT-partner zoeken bij het digitaliseren van de organisatie. De snelheid waarin deze digitalisering wordt ingezet is hoog. Daarbij is niet alleen de vraag naar standaard applicaties groot maar ook maatwerk om te kunnen meebewegen met de vraag van de business. Dat vraagt een wendbare (IT) organisatie, flexibiliteit in ontwikkeling, hoge eisen aan databeschikbaarheid, veiligheid en natuurlijk kostenefficiëntie.

 

Diepgaande kennis van open source
OpenSource+ omvat een breed scala aan services waaronder advies, implementatie, migratie, beheer en onderhoud van open source oplossingen op het gebied van Linux OS, open source databases en containerplatformen. Dit past bij de groeiende vraag naar schaalbare systemen in een cloud-architectuur waar zowel ontwikkelaars als beheerders content mee zijn

“De introductie van OpenSource+ benadrukt Axians’ toewijding aan het bevorderen van open-source oplossingen. Wij zien dat open source organisaties helpt om hun digitale transformatie te versnellen, maar ze hebben zelf niet altijd de juiste expertise in huis. Wij kunnen ze op alle fronten helpen, van advies en implementatie tot en met beheer”, zegt Edwin Kanis, Director Marketing & Innovation bij Axians

Edwin Kanis

Director Marketing & Innovation bij Axians

 

 

Open source als cloud-fundament

Steeds meer organisaties zijn volledig afhankelijk van IT in hun bedrijfs- en productieprocessen en stellen daarom hoge eisen aan de performance, beschikbaarheid en schaalbaarheid van de IT omgeving. Axians begrijpt als geen ander dat dit voor veel organisaties op kostenefficiëntie wijze moet plaatsvinden ondanks dat er misschien een applicatie modernisatie moet plaatsvinden.

OpenSource+ biedt een 24×7 monitoring- en beheerdienst van Linux in een cloud-architectuur in combinatie met PostgreSQL databases. Deze combinatie levert de kwaliteit van de beste enterprise databases tegen een fractie van de kosten. Axians heeft veel ervaring met het beheer van zowel Oracle- als PostgreSQL-omgevingen en biedt het volledige pakket, van capaciteitsmanagement en performancemanagement tot het eventueel migreren van bestaande databases. Door het beheer van deze omgevingen verder te automatiseren met automatische facturatie en het inrichten of uitbreiden van de cloudomgeving via code (Infrastructure as Code) zijn de beheerlast en foutenmarge laag en is de herhaalbaarheid hoog

“PostgreSQL biedt betrouwbaarheid en prestaties, welke essentieel zijn voor bedrijfskritieke toepassingen met een cruciale focus op gegevensintegriteit. Hierdoor is PostgreSQL geschikt voor zowel kleine ondernemingen als grote bedrijven. De actieve gemeenschap en geavanceerde beveiligingsfuncties maken het ook een betrouwbare keuze voor commerciële toepassingen.”

Andreas Dijkman

databasebeheerder bij Axians

 

 

Maatwerkapplicaties cloud-ready
Om een flexibele omgeving te realiseren waarin applicaties ‘vrij’ kunnen bewegen tussen verschillende soorten IT-infrastructuren, is de inzet van containers een goede uitkomst. Door de applicatie in een container te plaatsen maak je deze infrastructuuronafhankelijk. Axians zorgt ervoor dat het onderliggende containerplatform hiervoor gereed is. Binnen OpenSource+ is kun je zo’n containerplatform zelfs volledig as a Service afnemen.

 

 “Open source automation en container platformen zoals AKS, Docker, Kubernetes en het Red Hat OpenShift-platform waar de containers op landen, hebben voor ons geen geheimen. We werken graag samen met onze klanten, maar kunnen ook het beheer van het containerplatform overnemen of zelfs volledig as a Service leveren via Containerplatform as a Service in een private cloud-vorm vanuit onze eigen datacenters of vanuit de Microsoft Azure public cloud. Daarnaast bieden we hulp bij migraties.”

Albert Baas

Business Unit Manager bij Axians

 

 

Axians bevestigt met OpenSource+ haar positie als meest veelzijdige specialist in digitale transformatie en ‘as a Service’-integrator. We kunnen daarbij een beroep doen op meer dan 350 in Nederland gevestigde cloud- en infrastructuurspecialisten. OpenSource+ is een aantrekkelijke keuze voor bedrijven die streven naar flexibiliteit, kostenefficiëntie en op maat gemaakte oplossingen, gecombineerd met de jarenlange kennis en ervaring van Axians.

Heb je naar aanleiding van dit persbericht nog vragen? Neem dan contact op met Wilfred den Ouden, Segmentmanager OpenSource+ bij Axians via wilfred.denouden@axians.com