Microsoft en Axians tekenen Partner Pledge voor een duurzame toekomst

Axians en Microsoft Nederland tekenen een actieve samenwerking voor het maken van een positieve maatschappelijke impact op de samenleving. De Microsoft Partner Pledge is een convenant wat zich richt op vijf belangrijke gebieden: digitale vaardigheden, diversiteit en inclusie, ethiek in AI en natuurlijk duurzaamheid. Deze samenwerking past naadloos in het beleid van beide organisaties.

Axians, het ICT merk van VINCI Energies, is zich bewust van haar maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid en voert daarom tal van projecten uit die bijdragen aan de verbetering van het dagelijks leven en het vormgeven van de wereld van morgen. Onze ambitie is om in reactie op de klimaatcrisis de transformatie van leefomgevingen, infrastructuur en mobiliteit te versnellen.

MICROSOFT: PARTNER PLEDGE

Dit programma, welke is gestart na het tekenen van ‘The Climate Pledge’ door Microsoft, erkent de mogelijke impact van nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence (AI), Cloud computing, Internet of Things (IoT) en mixed reality. Microsoft is zich nl. bewust  van de gevolgen die grootschalige verandering in verband met industriële revolutie en de snelle acceptatie van technologie kan hebben op de wereld en onze gemeenschappen, zowel nu als in de toekomst.

Microsoft is van mening dat, om te gedijen in deze nieuwe wereld, landen en gemeenschappen deze technologieën niet alleen op een diepe en ethische manier moeten toepassen, maar er ook voor moeten zorgen dat iedereen de juiste vaardigheden en kansen heeft om het meeste uit deze vooruitgang te halen. Het bedrijf wil een toekomst creëren waarin de industrie de mensen die het dient beter weerspiegelt, terwijl het een cultuur van levenslang leren aanneemt en het meeste haalt uit een inclusieve en duurzame digitale toekomst.

Microsoft heeft als belangrijkste doelstelling om mensen en bedrijven te helpen met duurzame ontwikkeling. Dit doen we door de inzet van Cloud technologie, maar ook om bedrijven en mensen aan elkaar te verbinden en te leren van elkaar. Alleen op die manier komen we tot duurzame verandering op grote schaal. We zijn trots dat we hier in Axians ook een partner gevonden hebben.

Jooske de Groot

Director Small & Medium Business bij Microsoft Nederland

De pijlers die aan dit initiatief ten grondslag liggen, zijn in lijn met de strategie en waarden van Microsoft en zijn partnerecosysteem:

Digitale vaardigheden

Samen meer bewustzijn creëren voor initiatieven op het gebied van digitale vaardigheden om Nederland te ondersteunen bij de voorbereiding op de uitdagingen van de toekomst en kansen te benutten, partners nieuwe vaardigheden te geven en initiatieven bij organisaties te bevorderen. Onderdeel hiervan is het beschikbaar stellen van stageplaatsen voor het onderwijs.

Ethiek in kunstmatige intelligentie

Acceptatie van verschillende perspectieven, continu leren en flexibel reageren naarmate de technologie zich ontwikkelt, waarbij mensen op de eerste plaats komen. Om kunstmatige intelligentie op verantwoorde wijze te ontwikkelen en te implementeren, krijgen partners de Microsoft AI Design Principles aangeboden.

Diversiteit en inclusie

Het inzetten van technologie om voor iedereen gelijke kansen te creëren en het neerzetten van inclusieve processen, werving- en promotie en het bestrijden van rassenongelijkheid zijn enkele van deze principes.

Duurzaamheid

Microsoft ondersteunt zijn partners en klanten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, in overeenstemming met haar wereldwijde verplichtingen: CO2-negatief tegen 2030, het verwijderen van alle koolstof die het sinds 1975 heeft uitgestoten, deelname aan het $ 10 miljard Climate Innovation Fund.

 VINCI ENERGIES: MANIFESTO

Een organisatie die allround performance nastreeft en niet alleen kijkt naar de financiële resultaten, maar vooral ook naar de sociaal maatschappelijke rol. Dit commitment wordt door alle leidinggevende toegepast en ingebracht in de dialoog met medewerkers. Daarom onderschrijven alle medewerkers de uitgangspunten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen welke zijn samengevat in een aantal ‘overtuigingen’. Deze acht overtuigingen noemen we het Manifesto en zijn ontleend aan de doelstellingen van het Global Compact Verdrag van de Verenigde Naties.

Diversiteit

Niet alleen de technologie verandert de wereld snel, ook de samenleving verandert in rap tempo voor wat betreft politieke, sociale, culturele en economische aspecten. Daarom is het ontwikkelen van een netwerk met een mix van verschillende individuen, die de organisatie toegang biedt tot het juiste talent op het juiste moment, een kernvaardigheid geworden van digitaal slimme organisaties. Diversiteit is daarmee een versnelling van de digitale transformatie die noodzaak is geworden in veel branches want met name de snelheid waarmee je als organisatie talent en technologie inzet als middel om snel te veranderen, bepaalt je concurrentiepositie voor de toekomst!

Divers samengestelde teams komen doorgaans tot fundamenteel creatievere oplossingen. Creativiteit, samenwerken en het vermogen om vanuit diverse invalshoeken te werken zijn vaardigheden die ervoor zorgen dat de professionals van Axians haar opdrachtgevers kan helpen in hun transformatie onderweg naar een digitale slimme organisatie.

Diversiteit is geen doel op zich, maar een instrument voor de ontmoeting tussen perspectieven en opvattingen in een realistische afspiegeling van de maatschappij.

Muriel van den Top

HR Manager bij Axians

De medewerkers van Axians verschillen steeds meer in afkomst, geloofsovertuigingen, cultuur, geslacht,  etniciteit en leeftijd. Als organisatie is het daarom noodzakelijk om continue te blijven vernieuwen voor een goede mix tussen ervaring, energie, inzicht en tevens generaties. Bij diversiteit gaat het dan ook om alle kenmerken, en dan vooral de denkwijze, waarop mensen van elkaar kunnen en mogen verschillen.

Een duurzame wereld

Onze ambitie is om in reactie op de klimaatcrisis de transformatie van leefomgevingen, infrastructuur en mobiliteit te versnellen. We willen ook sociale vooruitgang bevorderen door een humanistische groep te zijn die een voorbeeld is van inclusie en solidariteit. Aangedreven door onze economische prestaties en de betrokkenheid van onze werknemers, realiseren we een duurzamere wereld.

Duurzaam handelen

Onderzoeksbureau EcoVadis geeft onafhankelijke reviews over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen af aan klanten en opdrachtgevers in Nederland. Dit jaar verkreeg VINCI Energies, en daarmee haar merken, het level van platinum. Dit certificaat bevestigt dat onze manier van ondernemen op bevredigende wijze voldoet aan belangrijke prestatie-indicatoren op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, die door het internationale bedrijfsleven worden omarmd. De prestatie-indicatoren omvatten de thema’s goed werkgeverschap, veiligheid en gezondheid, eerlijk zaken doen, een duurzame inkoopketen en bescherming van het milieu.

CO2 bewust

Om doelstellingen ook daadwerkelijk te behalen gebruikt VINCI Energies in Nederland de CO2-Prestatieladder om te toetsen waar we staan en waar onze actiepunten liggen voor CO2-bewust handelen in onze bedrijfsvoering en bij de uitvoering van onze projecten. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn energie- en brandstofbesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie.

Het Microsoft Pledge initiatief sluit perfect aan bij de doelstellingen die wij als Axians hebben. Wij zijn dagelijks bezig om samen met onze klanten te kijken naar innovatieve toepassingen waarbij technologie wordt ingezet om de business optimaal te ondersteunen en efficiënter te laten werken om daarmee de sustainability van organisaties te verbeteren.

Pascal Schut

Microsoft Alliance & Business Development Director bij Axians