Optimalisatie van jouw crediteurenbeheer met software van Axians

De inrichting van de oplossing is uitermate flexibel en gebeurt op basis van rollen en taken en de schermen zijn per persoon in te richten. Daarnaast is de inkomende factuurstroom volledig te configureren en wordt het gebruik van projecten-administratie ondersteund. Verder is onze crediteurenoplossing standaard geïntegreerd met Exact Financials, maar het is uiteraard ook te koppelen met andere pakketten, zoals Microsoft Dynamics NAV.

Automatische matching met inkoopfacturen

Zodra de facturen zijn ingelezen in de database van Crediteuren, wordt een automatisch verwerkingsproces opgestart. Het systeem controleert eerst een aantal administratieve instellingen (financiële periode, factuurnummer, inkoopnummer). Vervolgens wordt het ordernummer gecontroleerd en wordt gekeken of de goederen zijn geleverd. Als de factuur binnen een bepaalde tolerantiemarge overeenkomt met de inkooporder, wordt de factuur betaalbaar gesteld.

Goedkeuring door decentrale budgethouders

Als de administratie niet beschikt over voldoende gegevens om de factuur te beoordelen, gaat de factuur ter goedkeuring naar de budgethouder. De factuur kan bij meerdere budgethouders worden uitgezet op basis van kostenplaats en/of project.

De factuur wordt via een webportal aangeboden aan de budgethouder. Daarnaast kan er als herinnering een e-mail naar de budgethouder worden gestuurd. Op de webportal wordt gewerkt met takenlijsten en kunnen ingescande facturen door de budgethouders worden ingezien. De budgethouder heeft bij goedkeuring van de factuur de mogelijkheid om een boekingsvoorstel te doen op basis van een grootboeknummer, kostenplaats of project.

De voordelen van Axians Crediteuren

  • Volledige integratie met financiële applicatie
  • Automatische matching inkoopfacturen en ontvangsten
  • Decentrale autorisatie middels webportal
  • Eén factuur kan bij meerdere budgethouders uitgezet worden
  • Inkomende factuurstroom is configurabel
  • Flexibel in te richten
  • Geschikt voor scannen en herkennen van facturen

Dit alles leidt tot meer tijd die u over houdt om te besteden aan uw cliënten. Hierdoor verbetert de kwaliteit van uw dienstverlening wat resulteert in meer tevreden cliënten én medewerkers.