Het belang van Analytics toepassingen binnen organisaties is sterk toegenomen en hierdoor gegroeid naar een toepassing die in alle lagen van de organisatie wordt gebruikt. Daarmee zijn de eisen die aan een dergelijke oplossing worden gesteld ook toegenomen. Beschikbaarheid, actualiteit, betrouwbaarheid en de schaalbaarheid moet gegarandeerd zijn.

Het beheren van deze oplossingen vraagt om stevige expertise, ervaring en een organisatie die met je meedenkt en jouw business begrijpt. Wij bieden je passende ondersteuning met onze  Managed Services. Wij beheren Analytics oplossingen of delen daarvan en nemen de volledige verantwoordelijkheid uit handen.

e-HRM-software

Managed Services

Bij Data Analytics en AI hoort vaak een complexe omgeving die goed onderhouden en gemanaged moet worden Dit kun je zelf doen, maar ook uitbesteden in de vorm van Managed Services. Met onze Managed Services bieden wij organisaties passende, veilige en betrouwbare ondersteuning op het gebied van Functioneel Beheer, Data & AI platform applicatiebeheer en Data & AI omgevingsbeheer.

Gezamenlijk bepalen we welke mate van support het beste past bij de organisatie: van ‘alles in eigen beheer’ tot aan (gedeeltelijke of volledige) outsourcing. Ook kan ons Remote Analytics Team eventueel flexibele capaciteit bieden aan jouw Data Analytics afdeling door de (tijdelijke) inzet van onze Data Analytics & AI experts. Beter worden met Managed Services? Vul het contactformulier in om met ons van gedachten te wisselen over jouw situatie.

Axians BI Servicedesk

Onderdeel van Managed Services, maar bij de meeste licenties die je via ons aanschaft  heb je ook recht op standaard support van de BI Servicedesk. Naast het beantwoorden van vragen of het oplossen van incidenten, worden vanuit de BI Servicedesk diverse werkzaamheden uitgevoerd.

Zo houden zij alle ontwikkelingen van de software voor je bij en testen zij nieuw opgeleverde patches en updates. Naast standaard support kun je kiezen voor maatwerk support via een Service Level Agreement (SLA).

Licentie management

Inzicht in het gebruik van jouw BI omgeving gaat verder dan het analyseren van wie, wanneer, welke rapportages gebruikt. Het is ook zaak om inzicht te hebben in het aantal gebruikers en de autorisaties binnen de BI omgeving (rollen en rechten). Uiteindelijk heeft dit namelijk invloed op de licenties die jouw bedrijf in huis moet hebben. Wanneer je niet beschikt over de juiste licenties, dan kan dit grote financiële consequenties hebben. Zeker wanneer organisaties als IBM of Microsoft een officiële audit laten uitvoeren door grote adviespartijen als Deloitte en KPMG.

Axians kan je helpen bij het verkrijgen van de juiste inzichten ten aanzien van jouw BI omgeving en de benodigde licenties. Samen met jou kijken wij hier graag proactief naar. Wij nemen jouw BI omgeving onder de loep, adviseren je over de benodigde licenties en indien nodig helpen wij je met de aanschaf van deze licenties. Zo ben je als organisatie klaar voor een officiële audit en kom je niet voor verrassingen te staan.

Klantreferenties

UWV

De IT-omgeving van het UWV is groot en complex, de korte lijnen met en snelle reactie van Axians worden dan ook als zeer prettig ervaren. ”We hebben hele korte lijnen met de BI Service Desk van Axians. Ze helpen ons altijd snel en adequaat. De samenwerking bevalt ons heel goed. Het internet weet een heleboel, maar het is wel zo gemakkelijk om de BI Service Desk van Axians om hulp te vragen!”

LEES MEER

Beeztees

Via een SLA heeft Beeztees het beheer van haar BI-omgeving ondergebracht bij Axians.  ”De samenwerking met de BI Servicedesk van Axians is gebaseerd op korte lijnen en snel schakelen. Daar houden wij zelf ook van. Een call van onze kant naar de helpdesk wordt altijd voortvarend opgepakt en afgehandeld, inclusief aanbevelingen.”

LEES MEER

Waarmee kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze Managed Services? Heb je een concrete vraag over het beheer van jouw BI omgeving?  Vul het contactformulier in en we nemen  gauw contact met je op. We helpen je graag!