Steeds meer applicaties zijn cloud-native en kunnen overal gebruikt worden. Maar er is ook een groeiende behoefte aan pijlsnelle lokale afhandeling van missiekritische IT-toepassingen. Deze applicaties, virtuele werkplekken en andere workloads vragen jaar na jaar meer snelheid, opslag en verwerkingskracht. Het optimaal uitbalanceren van de resources hiervoor heeft steeds meer impact op kosten, gebruikerservaring en de innovatiekracht van jouw organisatie.

De tijd is aangebroken om na te denken over een meer adaptieve on-premise en/of edge datacenter-architectuur. Een opzet waarin fysieke uitbreiding van resources en toekenning tot op component niveau geautomatiseerd worden en waarin je ook in je lokale datacenter betaalt naar gebruik.

De datacenter-ontwerpen van Axians houden jouw resources, kosten en beheerinspanning continu slim in balans met de veranderende wensen van je organisatie. Ook in jouw lokale edge- en datacenterlocaties is waarschijnlijk nog winst te halen. Bijvoorbeeld met:

 • Een overstap naar een abonnementsmodel in je lokale datacenter
 • Fijnmazigere uitbreiding van lokale datacentercomponenten
 • Verlaagde energieconsumptie
 • Gecentraliseerde en geoptimaliseerde resourcetoekenning
 • Integraal managen van datacenter, edge en cloud-resources

Onze oplossingen binnen On premise & Edge

 • Gaia

  Beheer je infrastructuur met AI en neem afscheid van handmatig beheer. Maak ruimte voor innovatie, wees altijd up to date en beheer hybride en multi-cloud omgevingen.
  Ontdek GAIA
 • Edge Computing

  Edge computing is een belangrijk onderdeel van ons slimme cloud IoT-platform Maestro. Daar waar je met het platform data en slimme algoritmes op een centrale plek beheert, stelt edge computing je in staat om dichtbij een machine belangrijke functies sneller en zonder verstoringen uit te voeren.
  Ontdek Edge Computing
Axians sfeerbeeld, mannen in overleg in datacenter

On premise & Edge bij Axians

Samenwerken met Axians betekent dat jouw datacenterarchitectuur gericht meegroeit met de wensen en ambities van je organisatie. Dankzij onze ervaring met de nieuwste stateless en composable datacenteroplossingen voorkomen we onnodige aankopen van gebundelde componenten en verlagen we je energieverbruik. Met onze expertise in software-defined infrastructuur ben je verzekerd van een lokale datacenteromgeving die zich nog jarenlang effectief kan aanpassen en mee kan met alle AI- en machine learning-ontwikkelingen in de markt.

We investeren bij Axians continu in onderzoek en innovatie en we kunnen, door onze intensieve contacten met vendoren zoals Cisco, een aantal jaar vooruitkijken in de technologie. We werken uitsluitend onder enterprise-architectuur. Vanuit onze Success Management-methodiek geven we extra aandacht aan thema’s als duurzaamheid. Vitens, Gelre Ziekenhuizen, het Kadaster en vele andere organisaties vertrouwen al jaren op Axians voor hun on-premise en edge-infrastructuur.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met on premise en edge? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie