Neem contact op
Bel mij terug

Giet je data-architectuur niet in beton!

Ontdek in 30 minuten hoe je een moderne data-architectuur ontwikkelt

De tijden dat je een data-architectuur ontwierp die 5-10 jaar mee kon, zijn voorbij. De technische ontwikkelingen gaan zo snel en nieuwe producten bieden zulke krachtige mogelijkheden, dat je die veel sneller en flexibeler wil kunnen inpassen in je architectuur. Kwamen leveranciers vroeger vaak met maximaal één grote release per jaar, tegenwoordig is er bijna elke dag nieuwe functionaliteit beschikbaar. Zeker als je ontwikkelt op cloudplatformen als Azure en AWS. Bovendien komen er met hoog tempo nieuwe spelers op de markt. Denk aan producten als Snowflake, ThoughtSpot en Paxata. En steeds meer leveranciers passen hun licentiemodel aan naar pay per use, waardoor je (zeer geavanceerde) technologieën uit kunt proberen zonder grote investeringen.

Uiteraard wil je maximaal profiteren van al deze ontwikkelingen, zodat je organisatie steeds meer waarde uit alle beschikbare data kan halen. Eigenlijk wil je ieder moment nieuwe architectuur-componenten kunnen uitproberen en toevoegen en bestaande componenten snel kunnen vervangen door betere. In navolging van de ontwikkelingen in software development, wil je de data-architectuur service-georiënteerd opzetten.

Kortom: het is tijd om met een nieuwe bril naar het fenomeen data-architectuur te kijken en op een andere manier te gaan denken en werken. Geen in beton gegoten data-architectuur, maar architecture by doing. Tijdens dit webinar legt Alexander van Helm uit hoe dat werkt. Hij licht toe hoe je structuur aanbrengt met een conceptuele architectuur en hoe je die vertaalt naar een technische architectuur die je constant kunt verbeteren en moderniseren. Ook laat hij zien hoe je de technische architectuur met pilotprojecten stapsgewijs implementeert en in gebruik neemt op basis van goed gekozen use cases.

Het webinar heeft reeds plaatsgevonden. Laat hier je gegevens achter om het webinar terug te kijken!