Neem contact op
Bel mij terug

Een alternatief voor OLAP Kubussen

Geschreven door Maurice Veltman Snel goed gefundeerde beslissingen nemen, is wat organisaties willen. Met de combinatie van de juiste data en slimme rapporten biedt Business Intelligence een basis om efficiënter te opereren en kosten te besparen. OLAP-kubussen spelen daarbij een hoofdrol. En terecht, want het is een prima rapportage-oplossing die goed presteert. Maar is er een alternatief?
Lees meer

Axians DIA: meer dan een ETL generator

Geschreven door Youri Menlibar Als BI consultant ben ik sinds enige tijd betrokken bij een traject waarbij een geheel nieuw datawarehouse wordt neergezet met een Data Vault als System-of-Facts. Axians DIA (Data Integration Accelerator) is hierbij de spin in het web en wordt ingezet omdat er in de tool met Data Vault objecten gemodelleerd kan worden. In deze blog geef ik mijn ervaringen met Axians DIA weer en maak ik duidelijk dat Axians DIA meer is dan een standaard ETL generator.
Lees meer

Data Vault continued!

Geschreven door Freek Heuff Data Vault is één van de meest gebruikte Datawarehouse modelleringstechnieken. Waarom? En wat is het verschil tussen Data Vault 1.0 en Data Vault 2.0? In deze blog gaat BI consultant Freek Heuff in op de modelleringstechniek Data Vault.
Lees meer

Batch Window problemen?

Geschreven door André Hendriks Over de enorme explosie aan data wordt de laatste tijd veel gepraat en geschreven. Big Data is een topic dat dagelijks in vele varianten de burelen van managers, bestuurders en IT’ers passeert. Thema’s als datavolumes, de snelheid waarmee data op ons afkomt, de verschillende vormen en de toenemende diversiteit van data zijn veel besproken onderwerpen. Het feit dat de hoeveelheid data alsmaar toeneemt, zorgt dat veel organisaties worstelen met hun dataomgeving en de laadtijd van data (batch window).
Lees meer