De Alliantie: procesoptimalisatie door integratie

27-01-2017 | Geschreven door Jacob Hoeflaken

Woningcorporaties zijn, net als vele andere organisaties, actief in een wereld die steeds sneller verandert. Het streven om betaalbare en goede huizen in prettige buurten te realiseren, kent heel wat uitdagingen. Ontwikkelingen zoals een veranderende wetgeving en minder investeringsruimte dwingen De Alliantie tot een Mean & Green bedrijfsvoering.

Lees meer

Elke dag beter worden

26-01-2017 | Artikel

Als het gaat om het beste uit jezelf halen, is er in Nederland geen beter voorbeeld dan Esther Vergeer. Welke topsporter presteert het om 10 jaar echt alles te winnen?

Lees meer

Small is the new Big

12-01-2017 | Artikel

De digitale revolutie biedt organisaties enorme kansen, maar voedt ook de onzekerheid. Zo bekijken veel organisaties de snelle opkomst van startups met argusogen. Hun kracht is dat zij organisatie en business model snel aanpassen. Bovendien koppelen ze deze flexibiliteit met diepgaande kennis van hun klanten.

Lees meer

The Innovation Battle: Business vs. IT

10-01-2017 | Artikel

Ieder bedrijf is eigenlijk een IT-bedrijf. Kernprocessen zijn steeds meer IT-gebaseerd en de huidige digitale mogelijkheden stimuleren de ontwikkeling van nieuwe business modellen. Toch hebben veel IT-afdelingen nog steeds primair een ondersteunende rol.

Lees meer

Fit for digital? Stop trendhugging, start doing!

03-01-2017 | Artikel

De traditionele aanpak van eerst uitgebreid overleg over de requirements en ontwikkeling via de watervalmethode, wordt links en recht in gehaald door hackatons. Ontwikkelaars en bedrijven slaan de handen ineen en experimenteren er samen op los. Ze bouwen een MVP en kijken dan of het werkt. Hoe ga je als IT-afdeling om met deze dynamiek?

Lees meer
... 1 2 3 4 5 ...