Werken vanuit huis, hoe doe je dat veilig?

31-03-2020 | Geschreven door Ad Schaafsma

Nu we allemaal grotendeels vanuit huis werken worden en flink wat consessies gedaan ten aanzien van cyber security. Als je thuis werkt is het namelijk makkelijk om een compromis te sluiten met betrekking tot de veiligheid van jouw werkwijze. Dat kan voor flink wat problemen zorgen. Wij hebben daarom de belangrijkste richtlijnen voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Cryptolocker: van angst naar antivirus

27-09-2017 | Geschreven door Kelly Brunninkhuis

Virussen: een grote angst voor de gemiddelde computergebruiker. Virussen muteren en de versies worden steeds complexer. Neem de cryptolocker: een hardnekkig virus dat alle bestanden op een computer versleutelt. De sleutel? Daar hangt een stevig prijskaartje aan.

Lees meer

Update Wet Meldplicht Datalekken 2017: wat gaat veranderen en hoe tref je passende maatregelen?

06-03-2017 | Geschreven door Ad Schaafsma

Waar gaat de Autoriteit Persoonsgegevens dit jaar in het bijzonder tijd en aandacht aan besteden? In welke situaties kan je organisatie op meer dan bijzondere belangstelling rekenen? Meer dan voorheen zijn kritische vragen van klanten, cliënten, patiënten, medewerkers, ZZP’ers, leveranciers enz. te verwachten over hoe je met hun persoonsgegevens omgaat. Weet wat je moet doen om compliant en 'in control' te zijn!

Lees meer

Cyber Defence in Architectuur: als je niet meer wakker wilt liggen en gewoon je werk wil doen

10-02-2017 | Geschreven door Jan-Lo van Ollefen

Vier punten waar we antwoord op moeten geven bij het maken van een Cyber Defense Architectuur zijn: tegen wat beschermen wij ons, voor wie doen wij het, wat zijn onze kroonjuwelen en met welke wettelijke kaders hebben we te maken? Antwoorden hierop zijn niet altijd makkelijk te vinden en moet je vaak in de vorm van een proces gepland uitvoeren. Axians heeft hiervoor het Security Planning Process ontwikkeld.

Lees meer
... 1 2 3 4 ...