Zoek ik een SOC of een SIEM? Zo maak je een goed gefundeerde keuze!

25-06-2020 | Artikel

Iedere IT-infrastructuur dient beveiligd te worden. Daarvoor realiseren veel organisaties een security architectuur met verschillende componenten zoals firewalls, mail-beveiliging en endpoint protection. Een Security Operations Center (SOC) en Security Information & Event Management (SIEM) kunnen onderdeel uitmaken van die architectuur. In deze blog lees je wat nu precies de verschillen zijn tussen een SOC en SIEM. Waarom kies je voor SIEM? Wat houdt het in om zelf een SOC operatie op te zetten?

Lees meer

Werken vanuit huis, hoe doe je dat veilig?

31-03-2020 | Geschreven door Ad Schaafsma

Nu we allemaal grotendeels vanuit huis werken worden en flink wat consessies gedaan ten aanzien van cyber security. Als je thuis werkt is het namelijk makkelijk om een compromis te sluiten met betrekking tot de veiligheid van jouw werkwijze. Dat kan voor flink wat problemen zorgen. Wij hebben daarom de belangrijkste richtlijnen voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Cryptolocker: van angst naar antivirus

27-09-2017 | Geschreven door Kelly Brunninkhuis

Virussen: een grote angst voor de gemiddelde computergebruiker. Virussen muteren en de versies worden steeds complexer. Neem de cryptolocker: een hardnekkig virus dat alle bestanden op een computer versleutelt. De sleutel? Daar hangt een stevig prijskaartje aan.

Lees meer

Update Wet Meldplicht Datalekken 2017: wat gaat veranderen en hoe tref je passende maatregelen?

06-03-2017 | Geschreven door Ad Schaafsma

Waar gaat de Autoriteit Persoonsgegevens dit jaar in het bijzonder tijd en aandacht aan besteden? In welke situaties kan je organisatie op meer dan bijzondere belangstelling rekenen? Meer dan voorheen zijn kritische vragen van klanten, cliënten, patiënten, medewerkers, ZZP’ers, leveranciers enz. te verwachten over hoe je met hun persoonsgegevens omgaat. Weet wat je moet doen om compliant en 'in control' te zijn!

Lees meer
1 2 3 ...