Cryptolocker: van angst naar antivirus

27-09-2017 | Geschreven door Kelly Brunninkhuis

Virussen: een grote angst voor de gemiddelde computergebruiker. Virussen muteren en de versies worden steeds complexer. Neem de cryptolocker: een hardnekkig virus dat alle bestanden op een computer versleutelt. De sleutel? Daar hangt een stevig prijskaartje aan.

Lees meer

Update Wet Meldplicht Datalekken 2017: wat gaat veranderen en hoe tref je passende maatregelen?

06-03-2017 | Geschreven door Ad Schaafsma

Waar gaat de Autoriteit Persoonsgegevens dit jaar in het bijzonder tijd en aandacht aan besteden? In welke situaties kan je organisatie op meer dan bijzondere belangstelling rekenen? Meer dan voorheen zijn kritische vragen van klanten, cliënten, patiënten, medewerkers, ZZP’ers, leveranciers enz. te verwachten over hoe je met hun persoonsgegevens omgaat. Weet wat je moet doen om compliant en 'in control' te zijn!

Lees meer

Cyber Defence in Architectuur: als je niet meer wakker wilt liggen en gewoon je werk wil doen

10-02-2017 | Geschreven door Jan-Lo van Ollefen

Vier punten waar we antwoord op moeten geven bij het maken van een Cyber Defense Architectuur zijn: tegen wat beschermen wij ons, voor wie doen wij het, wat zijn onze kroonjuwelen en met welke wettelijke kaders hebben we te maken? Antwoorden hierop zijn niet altijd makkelijk te vinden en moet je vaak in de vorm van een proces gepland uitvoeren. Axians heeft hiervoor het Security Planning Process ontwikkeld.

Lees meer

De Alliantie: procesoptimalisatie door integratie

27-01-2017 | Geschreven door Jacob Hoeflaken

Woningcorporaties zijn, net als vele andere organisaties, actief in een wereld die steeds sneller verandert. Het streven om betaalbare en goede huizen in prettige buurten te realiseren, kent heel wat uitdagingen. Ontwikkelingen zoals een veranderende wetgeving en minder investeringsruimte dwingen De Alliantie tot een Mean & Green bedrijfsvoering.

Lees meer
1 2 3 ...