Zakelijke dienstverlener HFB Groep maakt via Axians gebruik van Exact Synergy én van Qlik Sense. In dit interview vertelt Ronald IJzerman, Manager Business Unit Consultancy bij HFB Groep, waarom gekozen is voor Qlik Sense, hoe Qlik Sense gebruikt wordt en wat ze er in de toekomst mee willen doen.

HFB is een full service Building Information Modelling (BIM) bureau. BIM is een werkmethodiek waarbij in een virtueel 3D model integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. HFB is in 2008 opgericht, vanuit de overtuiging dat virtueel bouwen de toekomst heeft. Sindsdien is het gelukt om iedere 2 jaar in omvang te verdubbelen. “Onze expansiedrift is niet gericht op omvang. Natuurlijk willen we groter worden, maar bovenal willen we de grenzen op blijven zoeken en verleggen. Beter worden en de beste zijn.”

“Wij zijn als bedrijf vooral bezig met onze klanten. We willen onze klanten beter maken en ons eigen proces is eigenlijk altijd ondergeschikt. Met Qlik zorgen we ervoor dat ons eigen proces goed op orde is zodat we onze klanten beter kunnen bedienen. Maar het grappige is dat deze BI tool zo breed inzetbaar is dat we nu al aan het nadenken zijn over hoe kunnen we ons primaire proces, het maken van virtuele gebouwen, gaan verbeteren met Qlik? “

“Omdat we als bedrijf fors groeien zijn we op zoek gegaan naar een BI tool. Door grotere projecten en de grotere organisatie nam de behoefte aan meer informatie toe. We wilden informatie over ons eigen proces en dat ook veel beter kunnen analyseren” vertelt Ronald. “We zijn via-via tegen Qlik Sense aangelopen, gewoon in een demo. En door met een Qlik partner te praten over wat we willen als bedrijf en wat we willen kunnen qua analyse en rapportage bleek  Qlik Sense al snel dé oplossing voor ons.”

Qlik Sense biedt ons nu al meer mogelijkheden dan we verwacht hadden. We weten zeker dat we met Qlik Sense een goede keuze hebben gemaakt. Voor nu, maar ook over 3 jaar en over 5 jaar.”

Ronald IJzerman

Manager Business Unit Consultancy

“De verandering die Qlik in onze organisatie heeft gebracht is nu vooral heel basaal, namelijk inzicht. Inzicht in wat we aan het doen zijn en inzicht in de kwaliteit van data. We hebben nu heel snel antwoord op vragen zoals ‘Hoe hebben we het eigenlijk ingericht, waar kijken we naar en klopt dat ook en zo niet, wat moeten we aanpassen om te zorgen dat het klopt’. En de volgende stap is dat we kunnen gaan voorspellen hoe onze projecten gaan lopen“ aldus Ronald.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe Qlik Sense jouw organisatie kan helpen om inzichten te krijgen? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek of een demo? In contact komen met onze referenten? Neem gerust contact met ons op via 088 – 597 55 00 of info.bi.nl@axians.com. We helpen je graag!