Jezelf blijven ontwikkelen, het aangaan van nieuwe uitdagingen en het ontdekken van onbekend terrein. Is dat niet het mooiste wat er is! Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om zich binnen hun werk verder te ontwikkelen. Zonde, want je werkt het merendeel van je leven. Met die gedachte startte het bedrijf Naar Werk met Elyze. Hét platform voor klussen binnen de overheid. Met een unieke matchingsalgoritme dat werknemers en projecten aan elkaar koppelt op basis van leerdoelen, draagt Elyze bij aan een betere arbeidsmobiliteit binnen de Nederlandse overheid.

Business need

Een grote uitdaging binnen de Nederlandse overheid is de arbeidsmobiliteit van ambtenaren. Veel werknemers blijven lang op één plek zitten en roesten daardoor een beetje vast in hun werk. Doodzonde, want er zijn enorm veel mooie klussen. Anderzijds, is het voor managers binnen de overheid lastig om het ideale team te smeden voor een klus. Elke klus vraagt om een andere set aan disciplines en competenties. Hoe mooi zou het zijn om deze twee uitdagingen op te lossen in één concept!

Om beide partijen met elkaar in contact te brengen, moest het platform Elyze ontwikkeld worden. Bestaande uit een app voor medewerkers en een dashboard voor managers. Zo geniet de medewerker van uitdagende klussen waarin zij zich verder kunnen ontwikkelen. En vormt een manager in no time een geschikt team voor de klus. Een platform met een slim matchingsalgoritme dat bijdraagt aan een betere arbeidsmobiliteit binnen de overheid. Om deze ambitie te kunnen realiseren zocht Naar Werk een partner die in staat is om het concept uit te werken tot een werkend platform. Door ons brede portfolio aan dienstverleningen, waaronder app development, IT strategie en online marketing, was Axians de ideale partner voor het (door)ontwikkelen van het Elyze platform.

Oplossing

Voor het verbeteren van de arbeidsmobiliteit binnen de overheid is het Elyze platform ontwikkeld. Het platform bestaat uit twee delen. De Elyze app, beschikbaar in de iOS app store en de Android Play Store, waar ambtenaren nieuwe klussen binnen de overheid kunnen ontdekken. En een portaal voor managers om eenvoudig klussen aan te maken en de juiste kandidaat te vinden.

In tegenstelling tot traditionele matchingsplatformen vormt Elyze matches op basis van nieuwsgierigheid in plaats van op ervaring. Zo vinden ambtenaren klussen die op hun lijf geschreven zijn, en wordt continue leren gestimuleerd. Nadat werknemers hun belangstelling hebben gedeeld weergeeft Elyze alle beschikbare klussen die passen binnen het profiel van de werknemer. Op een tinder-achtige manier kunnen werknemers eenvoudig klussen naar links (geen match) of naar rechts (een match) swipen. Zo eenvoudig is het vinden van een klus binnen de overheid, dankzij Elyze.

Elyze applicatie voorbeeld, verschillende potentiële rollen komen voorbij

Met behulp van Mendix ontwikkelde we een portal waar managers eenvoudig klussen in aan kunnen maken. Zo kan de geschikte kandidaat snel gevonden worden wanneer capaciteitsproblemen op de loer liggen. Daarnaast biedt het portal tal van inzichten, waarmee managers efficiënt de capaciteitsplanning van hun klus rond kunnen krijgen.

Naast het ontwikkelen van de Elyze app en het managementportaal, verzorgt Axians ook de marketing van Elyze. Met behulp van online advertisement, marketing automation en conversieoptimalisatie zorgen we voor relevante zichtbaarheid en vergroten we het aantal platform gebruikers. Waardoor Naar Werk zo veel mogelijk medewerkers kan helpen met het vinden van een leuke klus en tegelijkertijd een oplossing biedt voor de mobiliteitsuitdagingen binnen de overheid.

Technologie

De Elyze app hebben wij ontwikkeld met behulp van React Native. Door gebruik te maken van React Native kan met behulp van één codebase een app voor zowel Android als iOS ontwikkeld worden. Het ontwikkelen vanuit één codebase zorgt ervoor dat de kosten van ontwikkeling en ontwikkeltijd van een crossplatform-app laag blijft. Zonder dat het ten koste gaat van het gebruiksgemak of de performance van de applicatie.

Voor het ontwikkelen van het management portal hebben wij gekozen voor Mendix. Mendix is een low-code platform waarmee bedrijfsapplicaties snel en eenvoudig opgezet en doorontwikkeld kunnen worden. Binnen het Elyze platform is het juist inrichten van gebruikersrollen essentieel. Niet alle data is namelijk geschikt voor elke gebruiker. Mendix maakt het beheer van gebruikersrollen eenvoudig, waardoor complexe logica eenvoudig ontwikkeld kon worden. Bij de ontwikkeling van het managementportal hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de Mendix module: Pusher. Deze module maakt het mogelijk om managers te voorzien van real-time inzichten in hun klussen.

Elyze voorbeeld van het werkgever dashboard

Resultaat

We zijn enorm trots op het resultaat. Naar Werk kwam binnen met een vooruitstrevend concept om de uitdagingen van arbeidsmobiliteit binnen de overheid aan te pakken. Enkele maanden later is Elyze uitgegroeid tot een prachtig platform. Bestaande uit een cross-platform app, waar ambtenaren nieuwe uitdagingen kunnen ontdekken, en een managementportal waarbinnen managers eenvoudig de geschikte kandidaat voor hun opdracht kunnen vinden dankzij het unieke matchingsalgoritme.

“We zijn nu één jaar verder en we hebben samen een uniek platform gebouwd voor de overheid. Het echte werk gaat nu pas beginnen en we hebben er heel veel zin in. We hebben alle deadlines gehaald en jullie betrokkenheid en toewijding is geweldig. We hopen dat we de komende jaren blijven samenwerken. ”

Naar Robin

Door continu te innoveren blijven we het platform doorontwikkelen. Zo zorgen we er samen met Naar Werk voor dat het platform nog beter in staat is in te spelen op de behoefte van zowel medewerker als manager. Daarnaast gaan onze marketing specialisten aan de slag om Elyze zo goed mogelijk in de markt te positioneren en zodoende de userbase van het platform te vergroten.

Ook een concept voor een revolutionair platform?

Axians helpt je met het uitwerken van jouw concept tot een volwaardig platform. Onze app development, online marketing en business intelligence diensten helpen jouw bedrijf een IT-bedrijf te worden. Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze consultants.

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van data driven development bij Axians? Neem gerust contact op met een van onze experts door te mailen naar bob.vanderpanne@axians.com of bel ons op 0172 – 785 464. We helpen je graag!