Data vormt de basis voor bedrijven om slimmere beslissingen te nemen. Het is data is wat de digitale transformatie bij bedrijven stimuleert, maar het is kunstmatige intelligentie (AI) die de waarde van die gegevens ontsluit. IBM Cloud Pak® for Data is een volledig geïntegreerd data- en AI-platform en helpt de waarde van data te ontsluiten en een informatiearchitectuur voor AI te creëren. Cloud Pak for Data beslaat de hele AI ladder.

Het biedt gebruikers één platform met een rijk en volledig ecosysteem van meer dan 50 modulaire Data- en AI-services waarmee data ontsloten, verzameld, verrijkt en geanalyseerd kan worden vanuit elke cloud-omgeving. In tegenstelling tot de typische mix van veel geïsoleerde tools, is Cloud Pak for Data een gemeenschappelijk operationeel platform voor alle data- en AI-services. Het resultaat is een naadloze en uniforme gebruikerservaring, kostenreductie door de automatisering van handmatige, alledaagse taken, data governance en security.

De voordelen van Cloud Pak for Data

  • Vereenvoudigd datamanagement: alle services voor Data & AI zijn op één platform binnen handbereik
  • De bundel is modulair opgebouwd: afhankelijk van wat je al hebt staan en wat je wilt bereiken kun je op het gewenste niveau instappen
  • Cloud Pak for Data wordt ondersteund door alle bekende cloud-omgevingen zoals IBM Cloud, Microsoft Azure, Google, AWS en nog vele meer
  • Data-selfservice met een uniforme gebruikerservaring voor verschillende functies/rollen
  • Geautomatiseerde data-detectie die de ‘time-to-value’ versnelt
  • Ingebouwde data governance zodat dat de juiste gegevens altijd in de juiste handen zijn
  • Geautomatiseerde databeveiliging conform de wetgeving rondom data en privacy

AI ladder: inzicht in jouw AI reis

Om organisaties te helpen de waarde van hun gegevens te ontsluiten en hun reis naar AI te versnellen, heeft IBM de AI ladder ontwikkeld. Het biedt organisaties inzicht in waar ze zich bevinden op hun AI-reis en om helpt hen te bepalen waar ze zich op moeten concentreren. De AI ladder is opgedeeld in vier cruciale stappen die nodig zijn voor het toepassen van kunstmatige intelligentie om méér waarde uit data te halen:  verzamelen, organiseren, analyseren en toepassen. In een korte vlog licht onze expert de AI ladder toe.

Een moderne Data & AI architectuur

Voordat je de eerste stap zet en begint met het verzamelen van data, is het van belang de Data & AI architectuur te moderniseren. “Moderniseren” betekent in deze context het bouwen van een informatiearchitectuur die keuze en flexibiliteit biedt binnen de hele organisatie. Om aan de eisen van vandaag te voldoen en morgen concurrerend te blijven, hebben organisaties een efficiënte, flexibele architectuur nodig voor hun data waarop ze betrouwbaar kunnen bouwen. Hybride, multicloud-platforms zijn de toekomst van data-architectuur.

Een Data Fabric

Zonder gedoe aan de slag met data

Een Data Fabric kan helpen de kloof tussen de techniek en de business te dichten. Dit is een wezenlijke stap in de evolutie naar de concrete inzet van AI, machine learning en data science door de business. De AI-ladder binnen IBM Cloud Pak for Data helpt een organisatie de stappen naar slim datagebruik te doorlopen. Via de fases Verzamelen, Organiseren, Analyseren en Toepassen kan een organisatie de voordelen van AI sneller toepassen. Deze vier fases worden met concrete tools ondersteund. Voorheen moest je alles zelf bouwen, nu automatiseren de tools AutoSQL, AutoCatalog, AutoPrivacy en AutoAI in Cloud Pak for Data deze stappen.

Twee collega's aan het werk

Een Digital Twin met Cloud Pak for Data

In datagedreven organisaties wordt iedere beslissing onderbouwd met feiten gebaseerd op data en algoritmes. Data wordt verzameld, gebundeld en geanalyseerd om trends, regels en patronen te identificeren die je helpen bedrijfsprocessen te begrijpen, ondersteunen, verbeteren en versnellen. Hoe mooi is het om met één druk op de knop meteen inzicht te krijgen in de huidige status van jouw processen maar óók in de kansen om deze processen te optimaliseren? Dit kan met een Digital Twin. Cloud Pak for Data ondersteunt je hierbij.  

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over de IBM Cloud Pak for Data en wat de toegevoegde waarde hiervan binnen jouw organisatie kan zijn?  Een keer vrijblijvend van gedachten wisselen met één van onze experts over jouw specifieke situatie? Vul je gegevens in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.