Bel direct: 088 5975500
Neem contact op
Terug naar home

Edge Computing: de randvoorwaarde voor succesvolle Industrial IoT

Veel industriële toepassingen vereisen real-time verwerking en analyse van data. De analyseresultaten worden immers gebruikt om tijdens productieprocessen beslissingen te nemen. Bijvoorbeeld om de productielijn direct stop te zetten om schade te voorkomen. Vertraging in deze beslissingen kan grote risico’s met zich meebrengen en is dan ook niet acceptabel. Data naar de cloud sturen om te verwerken en de resultaten terug te sturen brengt teveel latency met zich mee, om maar niet te praten over netwerkrisico’s en kosten. De oplossing? Edge Computing!

Wat is Edge Computing?

Onder Edge Computing verstaan we de verwerking van data dicht bij de bron waar deze wordt gegenereerd. In het geval van productiebedrijven zijn de bron de systemen die machines in een fabriek aansturen: embedded software, Industrial IoT, SCADA, MES, etc.

Toen ieder bedrijf nog een eigen computerruimte op eigen terrein had, vond de dataverwerking real-time plaats. Maar nu steeds meer bedrijven hun systemen in de cloud onderbrengen, wordt dat lastig. De afstand brengt latency met zich mee, evenals hogere netwerkkosten en het risico op downtime als de netwerkverbinding onverhoopt uitvalt.

Voordelen Edge Computing

Waarom is Edge Computing interessant voor jouw organisatie? We zetten een aantal voordelen van Edge Computing op een rij:

  • continuïteit van je machinepark
  • kleinere kans op corruptie in databases door minder latency
  • minder downtime door netwerkproblemen
  • reductie in netwerkkosten
  • geen afhankelijkheid van externe dataverbindingen

In de praktijk

Edge Computing is makkelijk te combineren met AxiansCloud. De berekeningen worden lokaal uitgevoerd, waarna de resultaten naar de AxiansCloud worden gestuurd voor opslag en verdere analyse.

Dit doen we bijvoorbeeld voor NTS Group in Eindhoven waar on-site rekencapaciteit wordt gebruikt om applicaties onderling sneller met elkaar te kunnen laten schakelen. De geproduceerde data wordt vervolgens veilig opgeslagen in de AxiansCloud.

Probeer nu 14 dagen kosteloos

Samen met Hewlett Packard Enterprise (HPE) bieden wij de unieke mogelijkheid om 14 dagen de benodigde Edge apparatuur kosteloos te plaatsen bij jou op locatie. Zo kun je zelf ervaren wat Edge Computing kan betekenen voor jouw organisatie!

Vraag hier de proefperiode aan:


Stef ten Haaf

Meer weten? Bel: 06 51171984

Powered by