Met Axians als partner en het dataplatform Maestro als solide basis, heeft Vivent de ideale combinatie gevonden in de transitie naar datagedreven zorg.

Op dinsdag 2 april hebben Axians en Vivent een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een innovatief dataplatform. Vivent wil een toekomstbestendig platform dat meegroeit in hun transitie naar datagedreven zorg.  De keuze die zij nu maakt heeft invloed op hun digitale transitie in de komende jaren. Met Axians als partner en het dataplatform Maestro als solide basis, heeft Vivent de ideale combinatie gevonden om deze digitale reis aan te gaan.

De keuze voor een nieuw dataplatform

De zorg verandert in een rap tempo. De transformatie is nodig om toegankelijke, goede en betaalbare zorg te garanderen. Om gericht te werken aan passende en slimme zorg is data onmisbaar. Het bestaande dataplatform van Vivent is niet in staat mee te groeien in de datagedreven ambities van de organisatie. Zo wordt deelname aan het KIK-V programma om digitale gegevensuitwisseling mogelijk te maken onvoldoende ondersteund. Een schaalbaar en toekomstbestendig dataplatform is de oplossing om in te kunnen spelen op de dynamiek binnen de zorgsector. Corné van den Boer, manager Financiën & Control van Vivent legt uit: “Wat ons voornamelijk aanspreekt is de open architectuur van Maestro en de enorme potentie die het dataplatform heeft. Het staat vrij van een specifieke leverancier waardoor we de kennis en kunde in de markt maximaal benutten. We denken in Axians de beste partner gevonden te hebben om deze met ons te ontwikkelen. Ook zijn we enthousiast over de mogelijkheden die Maestro biedt om in de toekomst met diverse soorten bronnen te werken maar ook met bijvoorbeeld de ontsluiting van domotica en AI aan de slag te gaan. Hiermee biedt het ons de mogelijkheid om mee te groeien met de ontwikkelingen die we tegenkomen.”

Ook zijn we enthousiast over de mogelijkheden die Maestro biedt om in de toekomst met diverse soorten bronnen te werken maar ook met bijvoorbeeld de ontsluiting van domotica en AI aan de slag te gaan. Hiermee biedt het ons de mogelijkheid om mee te groeien met de ontwikkelingen die we tegenkomen. Corné van den Boer, manager Financiën & Control bij Vivent

De toekomst van de zorg

Over de hele linie schakelen zorgorganisaties over op een modus van datagedreven zorg. Aan de basis van datagedreven zorg staat het continu verbeteren van (zorg)processen: voor zowel de cliënt, de zorgprofessional ende zorginstelling zelf. Het toepassen van data in de juiste context om beter inzicht en begrip te krijgen van uitkomsten, vormt de drijvende kracht achter procesinnovatie. Inzicht en begrip in bijvoorbeeld de beschikbaarheid van zorg, de zorgkwaliteit en de –kosten. Pas dan kun je zorg slimmer organiseren.

“Zorginstellingen staan voor flinke uitdagingen en het is belangrijk de balans te vinden in een dynamische omgeving waarin de mens centraal dient te staan, ondersteund door techniek. Het dataplatform Maestro is het fundament voor de transitie naar datagedreven zorg. Vivent start haar reis naar datagedreven zorg met de kennis dat zij deze reis met een betrouwbaar, schaalbaar en veilig platform inzet. Axians is trots onderdeel te mogen zijn van deze reis en kijkt uit naar een succesvol partnership.”, aldus Kees Koens, Manager Zorg bij Axians.

Vivent start haar reis naar datagedreven zorg met de kennis dat zij deze reis met een betrouwbaar, schaalbaar en veilig dataplatform inzet. Axians is trots onderdeel te mogen zijn van deze reis en kijkt uit naar een succesvol partnership. Kees Koens, Manager Zorg bij Axians

Het dataplatform Maestro

Inzichten uit data worden tegenwoordig niet meer alleen gebruikt door het management, maar ook door zorgpersoneel op de werkvloer. Het Maestro dataplatform maakt het mogelijk om snel en eenvoudig alle soorten data uit alle soorten databronnen te verzamelen, ontsluiten, combineren, verrijken en analyseren voor elke type datavraagstuk. Of het nu gaat om inzichtelijke BI-rapportages en dashboards om op te kunnen sturen binnen de bedrijfsvoering, het real-time analyseren van sensordata in de dagelijkse zorg van cliënten, of het vergemakkelijken van registratietaken van zorgprofessionals met behulp van AI. Het Maestro dataplatform versnelt de ontwikkeling en versimpelt het beheer van dit soort datagedreven zorgoplossingen binnen één schaalbare, veilige en beheersbare data-omgeving.

Over Vivent

Vivent staat bekend als de zorgexpert in ‘s-Hertogenbosch en omstreken, die zowel thuis als vanuit woonzorgcentra de beste ouderenzorg levert. Er is dagelijks interesse in het welzijn van cliënten, hun wensen en de mogelijkheden om deze te realiseren. Goede zorg begint met overleg tussen professionals en cliënten, waarbij cliënten zelf de regie hebben over hun zorg. Met een team van deskundige mensen, rijke ervaring en geavanceerde technologie, ondersteunt Vivent cliënten om elke dag optimaal te benutten en samen waardevolle momenten te creëren.