Zorg GGZ heeft zich aangesloten bij VG Digitaal. Hierdoor kunnen  klanten van Zorg GGZ kosteloos ondersteuning bij VG Digitaal aanvragen om optimaal gebruik te kunnen maken van het ECD.

VG Digitaal staat voor: VrijGevestigde Digitaal en is een programma dat vrijgevestigde GGZ-professionals (psychologen, psychotherapeuten en psychiaters) ondersteunt zo dat zij beter gebruik leren maken van het ECD. Het programma is opgericht in opdracht van de brancheorganisaties voor psychologen en -therapeuten.

Axians heeft zich met Zorg GGZ gespecialiseerd op de tweedelijns GGZ en ruim zeshonderd vrijgevestigde GGZ-professionals gebruiken inmiddels het ECD. Erick Roossien, productmanager Zorg GGZ, legt uit  waarom Axians zich heeft aangesloten bij VG Digitaal en wat de verwachtingen zijn:

Met Zorg GGZ leveren we één applicatie waarin alles zit dat benodigd is om het werk van een GGZ-professional optimaal te ondersteunen, te vergemakkelijken en te verbeteren. Daarom vinden wij het belangrijk dat de GGZ-professional zo goed mogelijk met Zorg GGZ kan werken.

Erick Roossien

Productmanager

Vorig jaar hebben we met trots de MedMij-kwalificatie (kwaliteitslabel voor veilige en betrouwbare uitwisseling van gezondheidsgegevens) behaald voor de Basisgegevens GGZ. Het is belangrijk dat de GGZ-professionals zo efficiënt mogelijk kunnen werken en alle voordelen uit hun ECD halen. Één van de redenen dat wij bij VG Digitaal zijn aangesloten, is dat optimaal gebruik van Zorg GGZ de administratieve lasten duidelijk vermindert en dat de zorgprofessionals écht geholpen worden. Met Zorg GGZ leveren we één applicatie waarin alles zit dat benodigd is om het werk van een GGZ-professional optimaal te ondersteunen, te vergemakkelijken en te verbeteren. Daarom vinden wij het belangrijk dat de GGZ-professional zo goed mogelijk met Zorg GGZ kan werken. De samenwerking met VG Digitaal sluit hier naadloos bij aan. Zorg GGZ -gebruikers kunnen door deze samenwerking kosteloos ondersteuning op maat krijgen. Daarnaast is het onze  filosofie om in gesprek te gaan met de GGZ-professional om alle ins en outs van het ECD uit te kunnen leggen en terug te horen waar zij behoefte aan hebben. Zo kunnen we  Zorg GGZ verder optimaliseren. VG Digitaal geeft in een reactie aan uit te  kijken naar de samenwerking met Axians om zo nog meer vrijgevestigden te kunnen bereiken.