Moederbedrijf CED van Veduma heeft een duidelijk beleid ten aanzien van hun software applicaties: alles in de eigen cloud (Azure) omgeving. Dit betekent dat na de overname van Veduma naar CED het bestaande Exact platform ook gemigreerd moest worden naar de eigen omgeving. Axians werd als vertrouwde partner gevraagd dit traject te begeleiden. En met succes.

De migratie van Exact Synergy naar de Azure omgeving van CED is samen te vatten in een knap staaltje projectmanagement met als doorslaggevende succesfactor de samenwerking tussen de verschillende partijen.

Marco Middelkoop geeft aan; “tijdens een dergelijk project speelt niet alleen de technische complexiteit van de omgeving een grote rol, het succes valt of staat vooral met de samenwerking  tussen de verschillende stakeholders. Bij een migratie heb je te maken met diverse schakels die met elkaar verbonden zijn. Denk hierbij aan de bestaande cloud provider, andere externe partijen die koppelen met het Exact platform en de nieuwe omgeving. Voorafgaand aan het project hebben we verschillende scenario’s uitgewerkt en duidelijke afspraken met elkaar gemaakt. Welke stappen moeten er genomen worden? Wie is waar verantwoordelijk voor? Natuurlijk moet je hierin ook wel flexibel blijven”.

Duidelijke afspraken maar wel flexibel

De goede samenwerking zorgde ervoor dat Veduma in het besproken tijdspad en binnen de gestelde budgetten is gemigreerd naar haar Azure omgeving. Matthijs van der Burg van CED geeft aan: ”we zijn blij dat we Axians hebben ingeschakeld voor dit project. Met name het stukje projectmanagement en technische kennis hebben er voor gezorgd dat we vrijwel probleemloos over zijn gegaan. Mooi om te zien is hoe Axians hierbij flexibel blijft, naar gelang de situatie”.

Over Axians

Als grootste Exact partner van Nederland helpen wij organisaties met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Al sinds de beginjaren zijn wij partner van Exact Software. Gedurende deze jaren hebben we in samenwerking met onze klanten verschillende add-ons en procesoplossingen ontworpen om Exact Synergy nóg flexibeler te maken. Denk hierbij aan processen zoals verkoop, inkoop, HRM, contractbeheer, service management en meer. Uiteraard geheel geïntegreerd binnen het ERP platform, zodat je niet hoeft uit te wijken naar externe systemen.

Heb je specifieke vragen over jouw Exact Synergy omgeving of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een cloud migratie. Wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op via; marketing.bs@axians.nl