’s Heeren Loo krijgt een nieuwe netwerkomgeving op al haar vestigingen. Axians gaat het huidige netwerk vervangen door een Cisco Meraki cloud-first architectuur en neemt het beheer van het huidige en nieuwe netwerk uit handen.

’s Heeren Loo krijgt een nieuwe netwerkomgeving op al haar vestigingen. Dit doet de zorginstelling in samenwerking met Axians. De IT-dienstverlener gaat het huidige netwerk vervangen door een Cisco Meraki cloud-first architectuur en neemt het beheer van het huidige en nieuwe netwerk uit handen. Met het nieuwe software-defined netwerk kan ’s Heeren Loo een stabiele, schaalbare en innovatieve dienstverlening leveren, het leveringsproces efficiënter maken en beschikt het over een toegankelijker en veiliger netwerk voor iedereen.

’s Heeren Loo is een zorginstelling voor mensen met een (verstandelijke) beperking. De instelling helpt haar cliënten om hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Het beschikt over ruim 750 vestigingen en heeft ruim 16.000 medewerkers in dienst en is hiermee de grootste zorginstelling in Nederland.

De zorginstelling wilde haar netwerk moderniseren en is hiervoor een request for proposal (RFP)-procedure gestart. De opdracht, met een langdurige looptijd, is gegund aan Axians in combinatie met Cisco Meraki. De uitrol van het nieuwe software-defined netwerk is opgesplitst in drie fases. De vervanging van het SD-WAN is inmiddels van start en dit wordt naar verwachting in maart 2023 afgerond. Daarna wordt het SD-LAN aangepakt en in de laatste fase wordt het SD-WLAN vervangen.

Innoveren en digitaliseren

Het nieuwe netwerk vormt een stabiele, flexibele basis voor ’s Heeren Loo, zodat ze voorbereid is op de technieken van nu en morgen. Het creëert kansen voor verdere innovatie en digitalisering. Zo kan de zorginstelling technologieën van verschillende leveranciers op het netwerk aansluiten zoals zorgdomotica, valdetectie en alarmering. Axians en Cisco treden op als strategische en innovatieve partners en ondersteunen ’s Heeren Loo in haar digitale transformatie.

‘Naast dat zorg mensenwerk is, speelt de IT-infrastructuur een steeds grotere rol om passende en doelmatige zorg te kunnen leveren en te ontvangen’, vertelt Maarten Brouwer, directeur digitalisering en IT bij ’s Heeren Loo. ‘Samen met IT-partners Axians en Cisco werken wij momenteel aan een duurzame en cloud-first netwerk transformatie van ’s Heeren Loo. Met het nieuwe netwerk leggen we het fundament waarmee we voorbereid zijn op de uitdagingen van nu en morgen.’

Zorg van de toekomst

Tom Greeve, directeur bij Axians, zegt: ‘Als zorginstelling voelt ’s Heeren Loo de noodzaak om over een toekomstvast netwerk te beschikken. Dit vormt dé basis voor de digitale dienstverlening van ’s Heeren Loo aan haar cliënten. Wij zijn trots dat we als Axians vanuit onze as a Service-strategie in samenwerking met Cisco een bijdrage mogen leveren en zo te werken aan de zorg van de toekomst.’

‘Het is belangrijk dat bedrijven, op een veilige manier, mee kunnen komen in de digitale transitie. Als leverancier is het onze rol om bedrijven hierin te ondersteunen’, legt Hein Dekkers, directeur Digitale Versnelling Nederland, uit. ‘Met de uitrol van een duurzame en cloud-first netwerk transformatie is ’s Heeren Loo klaar voor de uitdagingen van nu en morgen.’