Communicatie en bereikbaarheid zijn essentieel voor een ziekenhuis

“Betere bereikbaarheid van (medisch) personeel leidt tot betere zorg. Daarom hebben we onze traditionele bereikbaarheidspiepers vervangen door Smartphones met daarop Rainbow van Alcatel-Lucent Enterprise. Op die manier kunnen we vertrouwen op de missiekritische communicatie en  hopen we nog beter ons werk te kunnen doen.” Dat zegt Mark van der Velden, CIO / Manager Informatie en Medische Technologie van Rijnstate. 

Communicatie en bereikbaarheid zijn essentieel voor een ziekenhuis. In aanvulling op reguliere (vaste) telefonie beschikte Rijnstate nog over traditionele piepers. Die zijn degelijk en betrouwbaar, maar wel beperkt in functionaliteit. “We schakelen steeds vaker over op het gebruik van mobiele telefoons. Logisch ook, in deze tijd. Samen met Buitenhuis Advies en Axians  heeft Rijnstate gezocht naar een moderne oplossing om de bereikbaarheidspiepers te vervangen door een moderne telefonieoplossing. Dit is Rainbow van Alcatel-Lucent Enterprise geworden. Daarnaast willen we in fases afscheid nemen van onze vaste telefoons. Zo introduceren we dus nieuwe mobieltjes en zijn we intern en extern nog beter bereikbaar,” weet Van der Velden. 

Rijnstate maakte al gebruik van een Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) telefooncentrale. Deze oplossing legt een koppeling tussen de Rainbow Cloud en de telefooncentrale. Hierdoor gedraagt een Smartphone die is voorzien van de Rainbow App zich als een standaard telefoon binnen Rijnstate. Daarnaast beschikt de app over een centraal telefoonboek waarin iedereen zijn eigen bereikbaarheid kan regelen. Dit verhoogt de flexibiliteit en bereikbaarheid zowel intern als extern.  

Rainbow wordt inmiddels zo’n 30.000 keer per week gebruikt door zo’n 1.500 medewerkers. Met het verder uitfaseren van onze vaste telefonie zal dit aantal nog fors toenemen.