De koppeling tussen Online-DBC en ZorgDomein is live. Hiermee ontvangt uw praktijk bij een verwijzing via ZorgDomein automatisch alle gegevens in het dossier.

Na een succesvolle pilotfase is vanaf heden de koppeling tussen Online-DBC en ZorgDomein live! Via deze koppeling ontvangt uw praktijk bij een verwijzing via ZorgDomein automatisch alle relevante gegevens snel en foutloos in het dossier. Uiteraard is het zo dat u altijd in de regie blijft over welke cliënten u wel en niet aanneemt binnen uw praktijk.

Met ZorgDomein:

ZorgDomein is een online platform waar zorgvraag en zorgaanbod bij elkaar worden gebracht. Ruim 90% van de huisartsen werkt met ZorgDomein, maar ook als vrijgevestigde in de GGZ kunt u de voordelen van ZorgDomein ervaren. Met ZorgDomein toont u uw zorgaanbod aan de huisarts en ontvangt u verwijzingen digitaal, compleet en volgens de geldende richtlijnen. Ook kunt u gemakkelijk rapportages versturen en ontvangen. Kortom, betere samenwerking met de huisarts, minder administratieve last voor de praktijk, heldere en veilige communicatie en altijd een complete verwijzing. Lees meer op zorgdomein.com/praktijken.

Kosten ZorgDomein

De koppeling en integratie binnen Online-DBC is voor onze klanten gratis en zit verwerkt in de Dossiermodule. De kosten voor ZorgDomein voor praktijken bedragen eenmalig 30,- registratiekosten en maandelijks € 10,- per praktijklocatie en € 6,- per geregistreerde zorgverlener. Voor een praktijk met 1 locatie en 1 zorgverlener bedragen de kosten per maand dus €16,- per maand (excl. BTW). ZorgDomein rekent ook geen extra kosten voor het gebruik van de koppeling met Online DBC.

Koppeling activeren en/of aanmelden

De koppeling met ZorgDomein zit in de dossiermodule. De verantwoordelijke beheerder van uw praktijk kan deze koppeling aanzetten vanuit “Organisaties en Beheer”, vervolgens selecteert u informatiesysteem “Online-DBC” en voert u uw AGB-code in. Door uw gegevens te bevestigen is de koppeling gelegd. Als laatste ontvangt u een verificatiecode, zodat u daadwerkelijk de enige bent die een dergelijke koppeling kan leggen.

ZorgDomein heeft hier bovenstaande informatie in een stappenplan weergegeven. Maakt u nog geen gebruik van ZorgDomein? Meld uw praktijk dan vandaag nog aan.