Axians ontvangt tijdens het Dutch IT-channel gala de award voor ‘IoT Innovator of the Year’ samen met partners Cisco, IBM en Esri voor een IoT-platform.

Tijdens een feestelijk nieuwjaarsgala in Studio 21 te Hilversum zijn afgelopen donderdagavond 16 januari 2020 de winnaars van de Dutch IT-channel Awards 2019 bekendgemaakt. Axians nam met trots de Award voor ‘IoT Innovator of the Year’ in ontvangst. Hiermee werden we erkend als de leverancier die een unieke en innovatieve IoT-oplossing heeft geleverd.

De winnaars van de Dutch IT-channel Awards

Nieuw IoT-platform voor het Havenbedrijf Rotterdam

Axians, Cisco, IBM en het Rotterdamse softwarebedrijf Esri ontwikkelden gezamenlijk een nieuw IoT-platform voor het Havenbedrijf Rotterdam. Een eerste toepassing, bedoeld om de veiligheid en efficiëntie in de Rotterdamse haven te bevorderen, werd onlangs in gebruik genomen. Via een uitgebreid netwerk van sensoren levert het IoT-systeem accurate en actuele water- (hydro) en weergegevens (meteo) voor met name scheepsverkeersplanning en -management.

“Dit is een mooi voorbeeld van een eco-systeem project waarin alle partners eigen producten, kennis en diensten hebben toegevoegd om samen met Havenbedrijf Rotterdam tot een innovatief platform te komen welke nu volledig operationeel is in een mission critical omgeving!”

Edwin Kanis

Director Marketing & Innovation bij Axians

Cloudplatform als basis voor toekomstige autonome scheepvaart

Het cloudplatform vormt een veilige en betrouwbare basis om snel te innoveren met technologieën als edge computing, real-time analytics, artificial intelligence, hyper-precise data en blockchain. Hiermee legt het Havenbedrijf de basis om in de toekomst autonome scheepvaart te faciliteren voor een meer groene toekomst.

“Vanuit Axians verbinden we alle componenten tot een geheel. Dit is een behoorlijke uitdaging omdat we werken met sensoren, edge devices, cloud en de integratie met veel bestaande systemen in een omgeving waarin echt niks mis mag gaan. Een unieke ervaring en eentje om echt trots op te zijn!”

Raymond Janssen

Manager Sales & Operations bij Axians

De volgende stap is het ontwerp en de realisatie van een volledige digital twin van de haven.