Stichting Cyberworkplace leidt jongeren kosteloos op tot securityspecialisten en ethische hackers. Axians biedt hen gastdocenten en stageplaatsen aan.

Jongeren leren om ethisch te hacken en werkervaring op te doen. Deze missie van stichting Cyberworkplace is de specialisten van Axians uit het hart gegrepen. De twee organisaties slaan daarom de handen ineen in een unieke en vooruitstrevende samenwerking. Op 26 juni ondertekenden Niels Everstijn, Busines Unit Manager van Axians en Anouk Vos, voorzitter van de Cyberworkplace, een sponsorovereenkomst. Non-profit organisatie Cyberworkplace leidt jongeren kosteloos op tot securityspecialisten en ethische hackers. Axians steunt deze missie en helpt daarnaast mee door gastdocenten en stageplaatsen aan te bieden.

De kick-off van de samenwerking vond plaats in Rotterdam, op het dak van de cyberworkplace, met pizza en energiedrankjes. Extra bijzonder, omdat dit de eerste fysieke bijeenkomst van de Cyberworkplace studenten was sinds het begin van de Coronacrisis. Na wekenlange online workshops mocht op veilige afstand van elkaar getoast worden. Met wat kunst- en vliegwerk werd daarnaast ook een programmeerles op het dak gegeven.

Meer aandacht voor cybersecurity in het onderwijs

Stichting Cyberworkplace is een bijzondere organisatie in het security landschap. De organisatie is ontstaan door frustratie over het gebrek aan aandacht voor cybersecurity in het onderwijs, over de maar niet vervulde vacatures voor securityspecialisten en het gebrek aan begeleiding voor jong hacktalent. Bij Cyberworkplace volgen jongeren lessen in ethisch hacken en krijgen ze daarnaast de kans op een stageplaats of baan in de cybersecurity sector. Hierbij is hun leeftijd of vooropleiding niet relevant. De Cyberworkplace wordt gerund door vrijwilligers zowel in het bestuur als in de docenten/begeleiderspool. Met het nieuwe partnerschap helpt Axians de stichting om ook in de toekomst jongeren te inspireren en te begeleiden.

”Wij zijn ontzettend blij met het partnerschap met Axians en kijken er naar uit om gezamenlijk mooie activiteiten neer te zetten.”

Anouk Vos

Voorzitter van stichting Cyberworkplace

Oplossing voor schaarste op de arbeidsmarkt

De samenwerking met Stichting Cyberworkplace biedt Axians de mogelijkheid om verbinding te zoeken met de regio, doordat onze securityspecialisten helpen jongeren in de regio Rotterdam op te leiden.

“Dat we nu betrokken zijn bij de verdere ontwikkeling van jongeren die een passie hebben voor het vak is geweldig. We kunnen jong talent verder helpen in hun loopbaan en daar zijn organisaties straks enorm bij gebaat. Cyber professionals zijn schaars en we hopen die schaarste op de arbeidsmarkt straks op te kunnen vullen met deze enthousiaste jonge professionals.”

Niels Everstijn

Busines Unit Manager bij Axians

Voor meer informatie, kijk op www.cyberworkplace.tech.