Sustaira levert applicaties om duurzaamheidsdoelstellingen van organisaties te structuren, te meten en te stimuleren. Axians is de eerste Europese partner van Sustaira en richt zich op implementatie van het duurzaamheidsplatform in Nederland.

Axians en Sustaira gaan een partnerschap aan. Het Nederlandse/Amerikaanse Sustaira levert applicaties op basis van low-code om duurzaamheidsdoelstellingen en ESG (milieu, maatschappij en governance) van organisaties te structuren, te meten en te stimuleren. Axians is de eerste Europese partner van Sustaira en richt zich op implementatie van het duurzaamheidsplatform in Nederland.

Axians is het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en -diensten. Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, zowel binnen de eigen bedrijfsvoering als die bij klanten. De oplossingen van Axians zijn onderdeel van de kern van de operationele activiteiten van hun klanten en Axians maakt deel uit van hun reis naar duurzaamheid. Dankzij Axians’ inzicht in de behoeften van organisaties in verschillende marktsegmenten, helpt het hen bij de realisatie van duurzaamheidsdoelstellingen zoals waterbesparing, minder brandstofverbruik, projecten die CO2-uitstoot compenseren en de optimalisatie van energiegebruik van gebouwen.

Duurzaamheid vanuit Nederland

Axians beschikt over de hoogste mogelijke Platinum Ecovadis status en behoort daarmee tot de top 1% wereldwijd. De ICT-dienstverlener heeft zich aangesloten bij het partnerecosysteem van Sustaira en gaat de Nederlandse markt voorzien van het duurzaamheidsplatform. Dat gebeurt middels advies over de oplossingen, het leveren van maatwerk via low-code om te voldoen aan bedrijfsspecifieke wensen – een onderscheidend karakter van het Sustaira platform dat is gebouwd op Mendix – en ondersteuning bij de implementatie en het beheer van het platform. Een ander belangrijk onderdeel van het partnerschap is dat Sustaira en Axians gezamenlijk werken aan nieuwe ESG-oplossingen die wereldwijd aangeboden worden.

Ambities realiseren

‘Bedrijven zijn in de afgelopen jaren gestart met hun digitale transformatie’, vertelt Edwin van Merriënboer, director bij Axians. ‘Deze transformatie is nodig om relevant te blijven, vandaag en in de toekomst. Maar nog belangrijker is dat het organisaties in staat stelt om te innoveren. Naast de digitale transformatie staat ook duurzaamheid hoog op de agenda. Deze twee ontwikkelingen kunnen naadloos worden opgepakt met het Sustaira-platform. De medewerkers van Axians zijn gemotiveerd om hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de toekomstige generaties. Met de oplossingen van Sustaira kunnen we als bedrijf voldoen aan duurzaamheidsdoelstellingen en helpen we onze klanten in hun ambities om te verduurzamen. Dit is top prioriteit binnen Axians en we verwachten dat dat breed in de markt leeft.’

Basis voor versnelling

Vincent de la Mar, oprichter en CEO van Sustaira, vertelt: ‘Bij Sustaira leggen we de basis voor een impactvol en alles-in-één duurzaamheidsplatform. Organisaties kunnen dit inzetten om hun ambities op het vlak van duurzaamheid te versnellen en te realiseren. Dit past goed bij onze kernwaarde: versnelling mogelijk maken. Onze partners helpen organisaties bij de realisatie hiervan. De samenwerking met Axians is hier een goed voorbeeld van. Zij zijn onze eerste Europese partner, het past heel goed in hun beleid en ze hebben hiermee een mooie primeur.’


Over Axians

Axians ondersteunt haar klanten – private bedrijven, publieke organisaties, overheidsinstanties, operators en serviceproviders – in het gehele proces van hun ICT-projecten met een breed portfolio aan oplossingen: software oplossingen, datacenters en cloud diensten, digitale werkplekken, netwerkinfrastructuren, cybersecurity en oplossingen voor samenwerken en communiceren.

Het Axians-team van professionals op het gebied van consultancy, design, integration en services ontwikkelt deze oplossingen om van technologie in elke organisatie de drijvende kracht achter digitale transformatie te maken.

Axians heeft ruim 12.000 medewerkers in dienst verspreid over 27 landen. De technologieleverancier is onderdeel van de Franse VINCI Group.

Over Sustaira

Duurzaamheid begint bij Sustaira. Het bedrijf heeft als missie om duurzaamheids- en ESG-initiatieven te versnellen. Ze bieden een platform aan dat beschikt over meerdere (klant-en-klare) apps om duurzaamheid binnen een organisatie te stimuleren. Hiermee versnelt Sustaira duurzaamheid op een wereldwijde schaal.