Met trots delen we dat Axians de winnaar is van de Equinix EMEA Emerging Partner Award 2023. Dit werd bekend gemaakt tijdens de Equinix Partner Awards op dinsdag 21 mei 2024. Met deze award wordt ons succesvolle partnership, dat zich bewijst door de slimme integratie van het Equinix platform binnen Gaia, nogmaals bestempeld.

Bedrijven hechten steeds meer waarde aan soevereiniteit en duurzaamheid. Ook de IT-infrastructuur speelt hierin een belangrijke rol. Mede dankzij de integratie van het Equinix platform binnen Gaia kunnen we organisaties helpen om veilig en overzichtelijk hun digitale transformatie te realiseren. Door middel van het bewust gebruik van hyperscalers en grondstoffen, combineren we gezamenlijk het beste van de cloud met nationale zekerheden; wat de toekomst ook brengt.

“In 2019 voorzagen we een veranderende IT-wereld waarin een transformatie zou plaatsvinden van de klassieke datacenters naar hybride IT-ecosystemen waarin ook Artificial Intelligence haar intrede zou doen. Het Equinix platform was in deze visie een onmisbare schakel die een toekomstbestendige inrichting mogelijk maakt. Ik ben trots hoe we deze visie samen met Equinix en de verschillende Gaia-partners hebben weten te realiseren.”

Stefan Collet

Manager Business Development bij Axians

Veilige en dynamische cloudverbindingen

Samen met Equinix bieden we veilige en dynamische cloudverbindingen, gecombineerd met nationale datastorage as a service-diensten. Onze samenwerking is onmisbaar bij onder andere de recentelijk gewonnen aanbesteding bij het Kadaster en onze projecten met de Gemeente Utrecht, waar privacygevoelige data lokaal wordt verwerkt en innovaties in de cloud van groot belang zijn. Deze beide werelden verbinden we steeds vaker via de low-latency en overheidsdatacenter gecertificeerde Equinix backbone, veilig beheerd door het Axians (security) operations center.

“Samen met Equinix zetten wij de volgende stap in de cloud transitie van onze opdrachtgevers. Het is onze missie om hen te blijven verbinden met de toekomst: veilig, dynamisch en beheersbaar. Dit doen wij bijvoorbeeld met onze NaaS en Gaia diensten.”

Tom Greeve

Managing Director bij Axians

Toekomst van het partnership

Met het Gaia-portfolio zijn we in staat om IT-innovaties voor tal van organisaties te faciliteren. Afgelopen jaren stonden in het teken van de transitie naar de cloud en het toekomstbestendig inrichten hiervan. Nu verschuift de focus steeds meer naar datagedreven werken in het nieuwe AI tijdperk. Samen met toonaangevende partners als Equinix, Cisco, NetApp, Pure Storage en Microsoft zijn we in staat moderne hybride data- en cloud-faciliteiten aan te bieden. Zo creëren we een stevig en toekomstvast fundament voor de digitale transformatie van onze klanten.

“Axians’ commitment to digital transformation and customer success is commendable. Our impactful collaboration with six other partners within the Gaia collective showcases our shared strategic vision. This exceptional partnership has already delivered remarkable results, and we look forward to even greater successes in the years to come.”

Orla ni Chorcora

VP Channel EMEA bij Equinix