Delft, 31 oktober 2023 – Axians lanceert ‘Private 5G as a Service’ en zet daarmee de volgende stap in de aanvulling van het as a service aanbod. Private 5G zorgt ervoor dat applicaties en apparatuur altijd veilig mobiel verbonden zijn en is uitermate geschikt voor missie- en bedrijfskritische communicatie in vitale sectoren. Axians zorgt voor een kant-en-klaar 5G netwerk voor mobiele data- en spraakcommunicatie welke meegroeit met de organisatie.

Een Private 5G-netwerk is een “eigen” mobiel netwerk die op 5G technologie werkt en door Axians passend gemaakt is voor jouw organisatie. We werken met eigen simkaarten voor veilige toegang. Hierdoor heb je optimale controle over de beschikbaarheid en veiligheid van het netwerk, behoudt flexibiliteit en kan je volledig onafhankelijk of juist in samenwerking met de publieke mobiele operators werken.

De robuustheid en betrouwbaarheid van Private 5G zorgt ervoor dat het geschikt is om missie- en bedrijfskritische communicatie te verzorgen. Denk daarbij aan alarmering binnen de zorg, veiligheid in de industrie en continuïteit in de logistiek.

Otto van den Wijngaard

Manager Business Development & Innovations bij Axians

De vijfde generatie mobiele netwerken, 5G, belooft niet alleen meer snelheid maar ook flexibiliteit, stabiliteit en veiligheid. De inzet van deze netwerken is echter complex voor veel organisaties terwijl je wel de innovatiekracht wil gebruiken. Door Private 5G technologie in te zetten en deze volledig uit handen te geven aan de experts van Axians kun je door een flexibel, veilig en altijd up-to-date mobiel netwerk je missie- en bedrijfskritische communicatie op de beste manier borgen. Wij zijn gewend een intensieve samenwerking aan te gaan met onze klanten en leveranciers zodat we samen de behoefte bepalen, doelstellingen en verwachtingen opstellen die we samen evalueren. Zo zorgen we met elkaar ervoor dat ook in de toekomst het netwerk aansluit bij de behoeften en ambities van elke organisatie.

De aankoop, installatie, beheer, support en het lifecycle-management maken een belangrijk onderdeel uit van de dienst. Organisaties kunnen zich daardoor weer primair focussen op de kern van de business en krijgen ruimte om te innoveren.

Willem Meijer

Business Unit Manager bij Axians

Axians Private 5G as a Service is per vandaag beschikbaar en inzetbaar zodra Rijksinspectie Digitale Infrastructuur  het benodigde spectrum vrijgeeft. Voor wie nog niet toe is aan 5G, kan vandaag al starten met een 4G oplossing.

Meer informatie: http://www.axians.nl/5g