Axians en MeasureWorks maken monitoring op de gehele ICT-keten mogelijk, zodat incidenten snel opgespoord en opgelost kunnen worden.

Het huidige ICT-landschap van organisaties is zeer complex. Er zijn veel applicaties en koppelingen waarbij het functioneren cruciaal is om een dienst succesvol te kunnen leveren. Om hier zicht op te krijgen doen organisaties vaak beroep op monitoringssystemen. Deze worden vaak beperkt tot één afdeling of oplossing. Het blijft daardoor een uitdaging om een probleem binnen de gehele ICT-keten te vinden. ICT-dienstverleners Axians en MeasureWorks zijn een partnerschap aangegaan om dit probleem op te lossen. Zij maken monitoring op de gehele keten mogelijk, zodat incidenten snel opgespoord en opgelost kunnen worden.

MeasureWorks, opgericht in 2008, levert organisaties diensten op het gebied van observability en performance monitoring. Axians ontwikkelt ICT-oplossingen, zoals maatwerkapplicaties om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, en levert bijbehorende ICT-dienstverlening.

Ketenmonitoring

De partijen gaan een samenwerking aan om bedrijven te ondersteunen bij hun ketenmonitoring. Ze bieden een oplossing aan dat alle activiteiten in de gehele keten inzichtelijk maakt. Een overzichtelijk dashboard toont de performance en beschikbaarheid van alle apps en data binnen een organisatie en hoe dit zich tot elkaar verhoudt. Zo maakt het bijvoorbeeld inzichtelijk hoe een applicatie draait en waar zich (potentiële) problemen voordoen in de keten. Dit maakt het beheer minder complex en levert bovendien een kostenbesparing op.

“MeasureWorks is gespecialiseerd in observability”, vertelt algemeen directeur Mark Jan Wolfswinkel. “We meten het digitale proces en het gedrag van de gebruikers binnen de totale digitale keten, zoals online overheidsportalen, webwinkels en financiële systemen. Via de samenwerking met Axians gaan we nog een stap dieper en maken we de activiteiten van een gehele keten inzichtelijk. Gebruikers zien gelijk of het ICT-landschap naar behoren werkt en waar eventueel verbeteringen mogelijk zijn. Dat is relevant voor een breed scala aan organisaties, bijvoorbeeld binnen de financiële sector, de overheid, e-commerce en retail.”

Vrijheid door low-code

Bob van der Panne, commercial manager bij Axians: “Bij Axians werken we al jaren met het low-code platform Mendix voor applicatieontwikkeling. Dat stelt ons in staat om snel applicaties te ontwikkelen. Een ander groot voordeel van low-code is de visuele manier van ontwikkelen, waarbij bouwblokken naar het canvas worden gesleept. Dat is veel toegankelijker dan traditioneel coderen. Het stelt medewerkers zonder IT-achtergrond in staat om ook zelf aanpassingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken of aanpassen van een formulier of procesflow. Wij bieden de handvatten en medewerkers hebben vervolgens de vrijheid om zelfstandig verder te werken aan het product.”


Over MeasureWorks en Axians

MeasureWorks is gespecialiseerd in het optimaliseren en het continue bewaken van uw online activiteiten en kritische ICT-processen.

Axians, onderdeel van VINCI Energies, ondersteunt private bedrijven, publieke organisaties, overheidsinstanties, operators en serviceproviders bij het gehele proces van hun ICT-projecten. Hiervoor biedt de ICT-dienstverlener met een breed portfolio aan oplossingen: software oplossingen, datacenters en cloud diensten, digitale werkplekken, netwerkinfrastructuren, cybersecurity en oplossingen voor samenwerken en communiceren. Deze oplossingen vormen de drijvende kracht achter de digitale transformatie van een organisatie.