Groningen, 30 juni 2020 – Lunet zorg heeft de opdracht voor de implementatie van een integraal platform voor planning en budgettering aan Axians gegund. Samen met Axians wil de Eindhovense zorginstelling de snelheid en kwaliteit van het planningsproces verhogen. De techniek wordt ingevuld met een combinatie van planningsoftware Jedox en door Axians ontwikkelde modellen, specifiek gericht op zorg. Het doel is om het model na implementatie gezamenlijk verder door te ontwikkelen.

Lunet zorg wil het planning- en budgetteringsproces moderniseren. Een flexibele en schaalbare omgeving is nodig om de financiële afdeling goed te kunnen ondersteunen. In het selectietraject was de modulaire opbouw van de oplossing één van de beslisfactoren. Door de kennis en kunde van Jedox en de jarenlange ervaring in de zorg waarover Axians beschikt vertrouwt Lunet zorg op een succesvol project.

Integrale planning voor de zorg

“In afstemming met Axians hebben onze afdelingen Financiën en Business Control & Data Analytics gekozen voor een integrale planningsoplossing. Het is de bedoeling dat we na de implementatie efficiënter en activity based kunnen plannen voor domeinen zoals financieel, personeel en zorgproductie” aldus Nancy Kuijken, Manager Business Control & Data Analytics bij Lunet zorg.

“Met behulp van de Jedox software wordt het modelleren van data en het tot stand brengen van een begroting een gestroomlijnder proces. Daarnaast moet deze oplossing gaan dienen als het steunpunt in de Planning en Control-cyclus en kunnen we makkelijker scenarioanalyses doen”.

Tijdens de implementatie voorziet Axians de betrokken medewerkers van Lunet zorg van training on the job. Het project wordt afgesloten met een driedaagse workshop om het financiële team volledig klaar te stomen voor de begroting 2021 in Jedox.

Meer informatie? Neem contact met ons via info.bi.nl@axians.com of via telefoonnummer 088 – 597 55 00.