Digitale innovatie in de overheid

We bevinden ons midden in een digitale transformatie en bewegen ons steeds meer naar een datagedreven cultuur. Als finance professional ben je op zoek naar betrouwbare cijfers zodat je goed onderbouwde adviezen kunt geven en meer snelheid en efficiëntie in je bedrijfsprocessen kunt aanbrengen. Om zo het kwaliteitsniveau van de (interne) dienstverlening hoog te houden.

Toch zien we dat veel overheidsorganisaties veel tijd kwijt zijn doordat systemen en processen niet optimaal zijn ingericht. Veel werkzaamheden gebeuren nog handmatig of ICT systemen sluiten niet goed aan op de werkprocessen. Dit leidt tot een gebrek aan overzicht en kan jou en je collega’s onnodig veel tijd en frustraties kosten.

Zorg daarom dat je basisautomatisering op orde is en kies voor één systeem dat leidend is voor jouw organisatie en medewerkers.

Axians is dé trusted advisor voor digitale innovatie bij de rijksoverheid.  Als preferred supplier van Exact voor de rijksoverheid, helpen we je om samen verder te innoveren in de digitalisering van je financiële en projectenadministratie, zodat jij je kunt focussen op jouw kerntaken. Meedenken en bouwen aan efficiënte oplossingen staan centraal in ons partnership. Dit doen we inmiddels voor een groot aantal onderdelen van ministeries, agentschappen, Shared Service Organisaties, ZBO’s, RWT’s en veiligheidsregio’s.

Axians & Exact voor de digitale rijksoverheid

 

Om jouw werk goed te kunnen doen moet je kunnen vertrouwen op je cijfers. Zodat jouw overheidsorganisatie haar taken goed kan uitvoeren. En vertrouwen en transparantie kan uitstralen richting de samenleving.

Bekijk in 1 minuut wat we voor jou kunnen betekenen!

Onze oplossingen voor de rijksoverheid

 • ServiceNext

  Verbeter de kwaliteit van je dienstverlening en krijg je service afdeling weer ‘in control’ met ServiceNext, dé alles-in-1 servicedesk oplossing voor de rijksoverheid.
  Ontdek ServiceNext
 • ActDigital

  Digitaliseer je (sub)processen, verrijk je ERP-omgeving. ActDigital is een platform dat connecties tussen databronnen maakt, waarop business applicaties (apps) eenvoudig kunnen worden samengesteld. Snel en zonder hoge kosten!
  Ontdek ActDigital

Koninklijke Marechaussee: “Dankzij Exact & Axians is Nederland indirect weer een stukje veiliger geworden”

De Koninklijke Nederlandse Marechaussee bewaakt dagelijks de Nederlandse grenzen tegen mensen die van buiten het Schengengebied komen. Zo beschermen ze onder andere tegen terrorisme, drugs- en mensensmokkel. Maar ze doen bijvoorbeeld ook aan dienstverlening voor gestrande reizigers op Schiphol. Bij al het werk dat die duizenden medewerkers verzetten, komt een flinke logistieke en administratieve operatie kijken. De processen die hiermee gemoeid gaan zijn volledig gedigitaliseerd met de software van Exact.

Lees hier de complete case

Energie Beheer Nederland: “Wij voeren enkel de regie en houden ons ieder bij ons eigen expertise”

Om kwalitatief hoogwaardige processen te leveren aan de EBN organisatie, is goed partnerschap van groot belang”, aldus Martin. Doordat de complete Exact omgeving van EBN zich nu bevindt in de Axians AppCloud, kan de organisatie zich ongestoord richten op haar doel: Energising the transition. Dankzij de nieuwe omgeving heeft EBN forse tijdsbesparingen kunnen realiseren. “Wij winnen letterlijk dagen per proces. Kijk bijvoorbeeld naar het facturatieproces, dat is nu nagenoeg geautomatiseerd in Exact. Waar daar eerder twee mensen op zaten, is daar nu nog maar één persoon één dag in de week mee bezig. Je ziet echt dat we door meer efficiency grote verwerkingswinst hebben.”

Lees hier de complete case

ICTU: “Axians begrijpt hoe de overheid werkt.”

Axians heeft ICTU geholpen bij de herinrichting van de financiële en projectadministratie. Stichting ICTU is een onafhankelijke adviseur en uitvoerder binnen de overheid. ICTU’s werkveld is de digitale overheid. Axians heeft ervoor gezorgd dat deelapplicaties voor relevante onderdelen nu zijn gekoppeld aan één centraal administratief basissysteem: Exact. Paul Vieyra: “Het is daarbij prettig om te merken dat Axians weet hoe een overheid graag samenwerkt met externe partners. Tegelijkertijd helpen zij ons vanuit die ervaring om intern draagvlak te creëren voor de veranderingen.”

Lees hier de complete case
Axians referenten Business Applications voor Centrale & lokale overheid

Waarom de rijksoverheid kiest voor Axians?

Met de software van Exact en de expertise van Axians krijg je het beste uit twee werelden om jouw doelstellingen te realiseren.

 • Axians is preferred supplier van Exact voor de rijksoverheid
 • Wij kennen en begrijpen de vraagstukken binnen de rijksoverheid
 • Standaard software klantspecifiek geïmplementeerd; flexibel, schaalbaar én betaalbaar!
 • Eén aanspreekpunt: van advies en implementatie tot en met support en beheer
 • We staan voor een langdurige samenwerking met onze relaties
Business software voor rijksoverheid

Hoe kunnen we je helpen?

 

Axians is dé trusted advisor voor digitale innovatie bij de rijksoverheid. Als preferred supplier van Exact software, helpen we je om samen verder te innoveren in de digitalisering van je financiële en projectenadministratie, zodat jij je kunt focussen op jouw kerntaken.

Heb je een vraagstuk voor ons? Neem contact op met een van onze adviseurs voor rijksoverheid via tel.nr. +31 88 597 5550, of laat je gegevens achter voor meer informatie of een afspraak.