Met de slogan: ‘Krijg duidelijkheid wanneer je die het hardst nodig hebt’ is de toegevoegde waarde van Microsoft Power BI direct duidelijk. Door je bedrijfsdata te visualiseren, krijgen jij en je teamleden de mogelijkheid verborgen inzichten te ontdekken. Dat kan leiden tot meer efficiëntie, lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.

Wat is Power BI?

Power BI is onderdeel van Microsoft Power Platform en is dé tool om je bedrijfsdata te visualiseren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: inzicht in de inkopen per klant, het verschil in inkoop van dit jaar ten opzichte van vorig jaar, de marge per productserie of project, en nog veel meer.

Omdat Power BI net als Microsoft Business Central onderdeel is van het D365 productportfolio, heb je altijd overzicht op actuele stand van zaken. Binnen Power BI zijn tal van dashboards voorbereid, waardoor je niet alles vanaf nul zelf hoeft te bouwen.

De Pro versie (aangeraden) van Power BI draait volledig in de cloud en je betaalt per gebruiker per maand. Dat maakt het makkelijk om de software op of af te schalen indien gewenst.

Kan mijn bedrijf ook gebruik maken van Power BI?

Ja, jouw maakbedrijf kan gebruik maken van Power BI. Uiteraard kun je zelf aan de slag om alles in te stellen, maar wij raden aan om het door een ervaren en gecertificeerde partij te laten doen. Wij helpen je er dan ook graag bij! Laat je de Power BI software door Axians instellen, dan profiteer je niet alleen van onze kennis en ervaring, maar ook van onze ondersteuning wanneer je in de toekomst vragen hebt.

Om efficiënt gebruik te maken van de gegevens volgen wij altijd een stappenplan. Tijdens elke stap ondersteunen we je bedrijf en denken we met je mee:

Verbinden

Het verbinden van de Power BI software aan de databron(nen) waar de bedrijfsgegevens uitkomen.

Modelleren

Relaties leggen tussen verschillende data, controleren of alle data goed wordt uitgelezen door de software en tabellen aanmaken.

Visualiseren

Het visualiseren van de gewenste data door middel van het indelen van je dashboard: welke data wil je waar en in welke grafiek tonen?

Presenteren

En natuurlijk heb je de mogelijkheid om de informatie intern en extern gemakkelijk te delen.

En wat als ik nog geen klant ben bij Axians?

Ook dan kun je bij ons terecht om je Power BI software te laten installeren. Power BI kan zijn gegevens halen vanuit verschillende databronnen, waardoor het zelfs mogelijk is om het te koppelen aan gegevens niet uit Business Central, maar uit andere ERP systemen. Het zou zelfs een mooie opstap kunnen zijn om je gehele ERP-systeem up te daten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact op voor meer informatie of een demo. We denken graag met je mee!

Contact

Wij vertellen graag over de mogelijkheden met ERP op basis van Microsoft Dynamics Business Central en onze I-Make module speciaal voor productiebedrijven. Ook voor een demo of wanneer je eens wil sparren met onze specialisten maken wij tijd! Neem dan gerust contact met ons op via info.bs.nl@axians.com of bel ons op 088 – 988 90 86. We helpen je graag!