Steeds meer maakbedrijven stappen over naar de cloud. Digitalisering en overstappen naar de cloud biedt kansen voor de maakindustrie in Nederland. Vanuit de klant worden er steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit en levertijd.

Werken in de cloud biedt veel voordelen voor de maakindustrie zoals lagere kosten, betere schaalbaarheid, verhoogde veiligheid en de mogelijkheid om data bij elkaar te brengen. Als Cloud Solution Provider van Microsoft vertellen we graag waarom het slim is om nu over te stappen naar de cloud.

Volledig schaalbaar en flexibel

Cloud software is volledig schaalbaar. Zonder kostbare aanpassingen aan de IT-infrastructuur kun je gemakkelijk gebruikers toevoegen of eraf halen. De software groeit mee met jouw maakbedrijf.

Lagere kosten

Met de overstap naar cloud voorkom je hoge investeringen in tijd en geld voor het opzetten, beheren en up-to-date houden van de IT-infrastructuur. In tegenstelling tot een on-premise (lokaal geïnstalleerde) situatie draait de ERP-software op de servers van Microsoft. Je betaalt per maand enkel voor het aantal actieve gebruikers en kunt gemakkelijk op- en afschalen.

Verhoogde productiviteit

Een ander voordeel van in de cloud werken is dat jezelf en ook je collega’s overal en altijd toegang hebben tot belangrijke informatie. Denk aan werken vanaf thuis maar ook bij de klant, of zelfs onderweg. Vanwege de web interface ben je daarnaast niet meer gebonden aan die ene laptop. Dit leidt tot een betere en efficiëntere interne samenwerking.

Verhoogde veiligheid

Je data is altijd veilig in de datacenters van Microsoft terwijl on-premise oplossingen een hoger risico kunnen vormen voor de veiligheid. Iedereen heeft wel eens de horrorverhalen gehoord over een ransomware aanval. Microsoft investeert jaarlijks meer dan $1 miljard dollar aan beveiliging van hun cloudplatform. Dankzij een uptime van 99,9% is je data beschikbaar wanneer jij het nodig hebt.

“Wat gebeurt er als mijn internet verbinding op kantoor uitvalt?” 

Deze vraag horen we regelmatig bij klanten in de maakindustrie. Gelukkig zijn hier tegenwoordig oplossingen voor zoals een back-up datanetwerk. Met nieuwe technologieën zoals het 5G-netwerk zijn deze hiervoor meer dan geschikt. Tevens werken mensen steeds meer vanaf verschillende locaties. Je bent niet meer gebonden aan het kantoornetwerk zoals vroeger.

Contact

Wij vertellen graag over de mogelijkheden met ERP op basis van Microsoft Dynamics Business Central en onze I-Make module speciaal voor productiebedrijven. Ook voor een demo of wanneer je eens wil sparren met onze specialisten maken wij tijd! Neem dan gerust contact met ons op via info.bs.nl@axians.com of bel ons op 088 – 988 90 86. We helpen je graag!