Wat is het Microsoft Power Platform?

Het Microsoft Power Platform is een collectie van vier Microsoft producten: Power BI, Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agents. Met behulp van low-code kun je dankzij het platform inzichten analyseren, apps ontwikkelen en processen automatiseren.

Common Data Service is het hart van het Power Platform. Hiermee kun je op een veilige manier data beheren en vervolgens gebruiken in de verschillende producten. Ook zijn er meer dan 300+ data koppelingen beschikbaar met andere apps. Denk aan koppelingen met Business Central, product configurators of zelfs data van externe partijen zoals de weersvoorspelling. Tot slot maakt de AI Builder het mogelijk om kunstmatige intelligentie toe te voegen aan Power Automate en Power Apps.

Microsoft Power Platform

Figuur 1: Het Microsoft Power Platform

Microsoft Power Apps

Medewerkers uit je eigen organisatie kunnen gebruik maken van Power Apps om applicaties te bouwen. Dit kunnen ze doen zonder ook maar één regel code te schrijven. De applicaties kunnen vervolgens in de hele organisatie gebruikt worden om bijvoorbeeld processen te automatiseren. De apps draaien in een cloud-omgeving en kunnen gebruikt worden op desktops, tablets en mobiele telefoons.

Axians maakt apps op maat op basis van het Microsoft Platform. Deze apps zijn speciaal gemaakt voor jouw organisatie. Ook zijn er standaard apps beschikbaar in de AppSource van Microsoft. Klik hier voor meer informatie.

Er zijn drie verschillende vormen van Power Apps: model gedreven apps, canvas apps en Power Apps portals. In het stuk hieronder lees je meer over de verschillende vormen.

Model driven apps

Dit zijn applicaties waarbij je bestaande data kunt gebruiken om een app te bouwen zonder één regel code. Bij overgang naar een nieuwe versie van Microsoft worden deze apps ook bijgewerkt.

Canvas apps

Canvas Apps worden gemaakt vanuit een blank scherm. Dit wordt in de maakindustrie vaak gebruikt om een ingewikkeld proces te digitaliseren voor eindgebruikers. Vaak worden deze apps voor mobiel geoptimaliseerd.

Power Apps portals

Met Power Apps portals kun je low-code, responsieve websites maken. Met deze websites kun je gegevens delen via een portaal. Denk aan een klantportaal waar interne en externe gebruikers gegevens kunnen delen. Data uit dit portaal kun je vervolgens weer gebruiken voor Microsoft Power Automate. Voorbeelden van portalen zijn een intern self-service portaal of een klantenservice portaal. Axians heeft Veiling Zaltbommel geholpen met een telersportaal. Klik hier om de ervaring van Veiling Zaltbommel te lezen.

Power BI

Microsoft Power BI kan worden ingezet om grote hoeveelheden data visueel aantrekkelijk te tonen. Zo krijg je in één oogopslag te zien wat er speelt in de organisatie. Beslissingen op basis van onderbuikgevoel zijn hiermee verleden tijd.

Starten met Power BI is eenvoudig, er zijn een aantal dashboards vooraf gemaakt zodat je niet alles vanaf nul hoeft te bouwen. Met de pro versie van Power BI draait alles volledig in de cloud en betaal je per gebruiker. Op- en afschalen van gebruikers gaat hierdoor dus gemakkelijk.

Het stappenplan dat Axians volgt bij implementatie van Power BI ziet er ongeveer zo uit:

 1. Data verbinden. Het in verbinding brengen van interessante databronnen met de Power BI software;
 2. Modelleren. Het koppelen van verschillende data. Vervolgens controleren of alle data goed wordt uitgelezen en tabellen aanmaken;
 3. Visualiseren. Een dashboard maken die aansluit bij verschillende key-users. Welke data wil je waar hebben en in welke grafiek moet dit worden weergegeven?
 4. Presenteren. Het gemakkelijk maken om de informatie intern of extern te delen.

Power Virtual Agents

Met Power Virtual Agents kun je op een gemakkelijke manier chatbots maken. Klanten en medewerkers kunnen in gesprek gaan met deze chatbots. Bij veelvoorkomende interne of externe uitdagingen kan een chatbot hulp bieden door automatisering. Dit leidt tot tijdsbesparing zodat collega’s zich kunnen concentreren op complexere uitdagingen.

Microsoft Power Automate

Verhoog de productiviteit met Power Automate. Met dit product kun je gemakkelijk en zonder code handmatige taken inruilen voor geautomatiseerde werkstromen. Met Power Automate kun je twee of meer applicaties met elkaar verbinden. Dit kunnen Microsoft 365 applicaties zijn of apps van derde partijen. Vervolgens kun je processen automatiseren. Bijvoorbeeld een reminder sturen naar de juiste gebruiker als het tijd is voor onderhoud aan een machine.

Microsoft Power Automate komt met een aantal templates waardoor je snel kunt starten met automatisering. Met low-code zijn de mogelijkheden tot uitbreiding bijna eindeloos en zeer toegankelijk.

De voordelen van Microsoft Power Automate:

 • Verhoogde productiviteit;
 • Veilig data automatiseren;
 • Sneller starten dankzij low-code.

Voordelen van het Microsoft Power Platform op een rij

 • Apps, automatisering en rapportages eenvoudiger met low-code;
 • Volledige integratie met de office-suite en Dynamics 365;
 • Eenvoudig dankzij low-code;
 • Gemakkelijk op- en afschalen door de hele Microsoft 365 suite;
 • Je data is veilig bij gebruik cloud-oplossing van Microsoft;

Contact

Wij vertellen graag over de mogelijkheden met ERP op basis van Microsoft Dynamics Business Central en onze I-Make module speciaal voor productiebedrijven. Ook voor een demo of wanneer je eens wil sparren met onze specialisten maken wij tijd! Neem dan gerust contact met ons op via info.bs.nl@axians.com of bel ons op 088 – 988 90 86. We helpen je graag!