Low-code software digitaliseert verouderde applicaties in maakbedrijven zodat nieuwe moderne applicaties snel en intuïtief kunnen worden ontwikkeld. Dit biedt enorme mogelijkheden binnen maakbedrijven omdat zij nu onafhankelijk van bestaande applicaties vol kunnen inzetten op digitalisering.

OutSystems, Mendix, Betty Blocks en Thinkwise zijn enkele voorbeelden van low-code platformen die wij in gebruik zien bij bedrijven in de maakindustrie. Ondanks dat de technologie nog relatief nieuw is winnen deze platformen in een razend tempo vertrouwen. Het feit dat Siemens in 2018 Mendix heeft overgenomen en grote investeerders in datzelfde jaar OutSystems een boost hebben gegeven, zegt iets over de potentie dat men ziet in deze platformen.

In de maakindustrie zien wij bedrijven worstelen met verouderde applicaties. Vervanging van software is een kostbare zaak en zorgt er vaak niet voor dat bedrijven meer gaan produceren. Maakbedrijven besluiten daarom in veel gevallen eerst te investeren in machines en de productieruimten. Het niet efficiënt werken door verouderde software wordt daarbij op de koop toegenomen.

Bij Axians helpen wij bedrijven in de maakindustrie met het verbeteren van de dagelijkse manier van werken. Wij staan voor organiseren en automatiseren. En dat in de juiste volgorde! Oplossingen die wij maken met low-code zijn relatief kleine applicaties, dashboards, portals, workflows en mobiele toepassingen die snel en eenvoudig kunnen worden ontwikkeld en naadloos integreren met bestaande (back-end) systemen. Daarnaast zijn de platformen zo innovatief dat wij kunstmatige intelligentie (AI) en Internet of Things (IoT) oplossingen kunnen realiseren.

Het verbeteren van de werkervaring door het vervangen of uitbreiden van functionaliteiten van complexe legacy systemen noemen wij Digital Operations. Wij helpen de maakindustrie om de werkzaamheden sneller, met minder fouten en dagelijks met veel plezier uit te voeren. Een voorbeeld hiervan is de Shop Floor oplossing die wij hebben ontwikkeld met Hordijk Verpakkingen, waardoor zij tegenwoordig direct inzicht hebben in de status van productieorders, de papierstroom tussen kantoor en productie aanzienlijk is verminderd én er 60% minder recalls zijn door verkeerde leveringen.

De voorbeelden van handige toepassingen zijn legio. Vaak hebben deze low-code ontwikkelingen als achterliggende behoefte minder handelingen, minder fouten of de juiste informatie op het juiste moment beschikbaar hebben: de werknemer kan zich volledig focussen op zijn werkzaamheden. Low-code technologie leent zich er echt voor om werknemers in staat te stellen het werken makkelijker te maken.

Onze low-code specialisten zijn creatief in het bedenken van oplossingen en kunnen door de intuïtieve manier van ontwikkelen snel een prototype maken voor een toepassing. Uw vraagstukken zijn onze uitdagingen!

Contact

Wij vertellen graag over de mogelijkheden met ERP op basis van Microsoft Dynamics Business Central en onze I-Make module speciaal voor productiebedrijven. Ook voor een demo of wanneer je eens wil sparren met onze specialisten maken wij tijd! Neem dan gerust contact met ons op via info.bs.nl@axians.com of bel ons op 088 – 988 90 86. We helpen je graag!