Vorige week waren we vanuit Axians aanwezig op de Boomi World 2024. Hier deelde Boomi, dé iPaas oplossing voor integratie- en automatisering, haar visie op de toekomst, strategische overnames en productaankondigingen. Het event trekt jaarlijks duizenden deelnemers en biedt een platform voor experts om te discussiëren over de nieuwste trends en innovaties in de integratie en automatisering. Als partner van Boomi waren wij natuurlijk aanwezig. Graag nemen je mee in de key take aways.

Connectieve uitdagingen
Geboeid zaten we te luisteren naar de CEO van Boomi: Steve Lucas. Tijdens zijn keynote benadrukte Steve de impact van Boomi, het integratie Platform als een service (iPaas). Met Boomi kun je systemen, apparaten en applicaties naadloos met elkaar verbinden. En daardoor ook de mensen die ermee werken. Hierdoor heb je niet alleen real-time toegang tot gegevens, maar kun je ook beter geïnformeerde besluiten maken binnen organisaties.

Desalniettemin wil Boomi vooral kijken naar de mogelijkheden om die connectiviteit verder uit te breiden. Steve vertelt hierover: “Connectiviteit blijft een uitdaging voor bijna iedere organisatie. De oorzaak is de digitale fragmentatie binnen bedrijven. Deze leidt tot versnippering van technische systemen en een overvloed aan applicaties en API-gateways die bedrijven moeten beheren.” De komst van AI heeft deze uitdagingen verder benadrukt. Steve vervolgt: “AI heeft betrouwbare, veilige en actuele data nodig, maar vaak is deze data dus gefragmenteerd. Wat bedrijven nodig hebben is een schaalbaar platform dat API’s, applicaties, gegevens en AI-modellen met elkaar verbindt en digitale transformatie versnelt.”

De belangrijkste aankondigingen
Om deze uitdagingen aan te pakken heeft Boomi een aantal belangrijke aankondigingen gedaan. Zo breidt Boomi de mogelijkheden van het Boomi Enterprise Platform uit:

  • 1. API-beheer. Boomi heeft geavanceerd API-beheer geïntroduceerd dat rekening houdt met de versnipperde API-omgeving en de eisen van schaalbaarheid en beveiliging die AI-workloads stellen aan API-beheeroplossingen voor ondernemingen.
  • 2. Een AI-agentframework. Dit framework biedt kant-en-klare AI-agents, de mogelijkheid om externe AI-agents te integreren en de automatisering van AI-workflows.
  • 3. Verbeterd gegevensbeheer. Boomi DataHub, een vertrouwde gegevensbasis voor operationele, analytische en AI-workloads, biedt mastergegevensbeheer, integratiepijplijnen en een raamwerk dat in de loop van de tijd zal worden uitgebreid met andere gegevensbeheermogelijkheden.

Daarnaast kondigde Boomi twee overnames aan. Allereerst de overname van APIIDA, specialist op het gebied van API-beheeractiviteiten en daarnaast de overname van de API-beheermiddelen van Cloud Software Group. Deze overnames zorgen voor betere beveiliging en schaalbaarheid op ondernemingsniveau, waardoor het platform voldoet aan eisen van verschillende markten. Kortom: ondernemingen kunnen nóg sneller en veiliger bedrijfswaarde leveren via API-producten in één end-to-end enterprise-platform.

Luisteren naar behoeften en uitdagingen
Voor Axians als partner biedt deelname aan evenementen zoals Boomi World 2024 niet alleen inzichten in de nieuwste ontwikkelingen, maar ook in de groeiende behoeften en uitdagingen van onze klanten op het gebied van integratie en automatisering. Hierdoor kunnen we inzetten op het continue verbetering en klanten voorzien in hun ideale integratieoplossingen. Afgestemd op specifieke behoeften en doelen.

We zijn dan ook enorm enthousiast over de nieuwe mogelijkheden en innovaties die tijdens Boomi World 2024 zijn gepresenteerd. Op deze manier kunnen we onze klanten optimaal en efficiënt ondersteunen bij hun digitale transformatie. Hoe we dit precies doen? Hierover later meer. Meer weten over de verdere samenwerking met Boomi rondom integratie- en automatiseringsbehoeften? Neem een kijkje op onze partner pagina of bekijk het Boomi webinar terug.