Wil je je data governance beleid op een praktische manier implementeren? In dit webinar leggen we in 20 minuten uit hoe je dat aanpakt door gebruik te maken van Collibra.

Data management en data governance zijn belangrijke onderwerpen voor veel organisaties. Goed beleid op dit gebied formuleren is al niet makkelijk, maar dat beleid implementeren op een manier die de organisatie echt verder helpt is vaak nog veel lastiger. Vaak wordt de oplossing gezocht in data dictionaries, verklarende woordenlijsten en systeemoverzichten. Hulpmiddelen die meestal te technisch van aard zijn voor eindgebruikers en maar bij enkele medewerkers bekend zijn. Bovendien weegt de meerwaarde van dit soort tools niet op tegen de kosten voor het onderhouden en actualiseren ervan, waardoor ze al snel onvolledig en onbetrouwbaar worden en daardoor onbruikbaar zijn.
Dus beter maar niet beginnen met tools om je data governance beleid te ondersteunen? Toch wel! In dit webinar laten Dagny Ravestein en Allard Polderdijk – smart data consultants bij Axians – zien hoe Collibra software je organisatie een platform biedt waarmee gebruikers:

  • Eenvoudig de juiste data kunnen vinden
  • De betekenis van de data begrijpen
  • Vertrouwen hebben in de data omdat de context en kwaliteit duidelijk is
  • Samenwerken en vanuit verschillende rollen kennis delen over data
  • Voldoen aan wet en regelgeving op het gebied van data

Dagny en Allard leggen tijdens het webinar uit hoe Collibra je kan ondersteunen bij je data governance programma en ze demonstreren de verschillende mogelijkheden die het platform biedt om dit in de praktijk te brengen.

Het webinar heeft reeds plaatsgevonden. Laat hier je gegevens achter om het webinar terug te kijken!

Bekijk de opname

Het webinar heeft reeds plaatsgevonden