Steeds meer bedrijven stappen over op het Software as a Service-model voor hun ERP-oplossing, waarbij de bedrijfssoftware deels of volledig in de cloud draait. Door gebruik te maken van een bestaand ERP-systeem als Microsoft D365 Business Central, betaal je per maand per gebruiker, schaal je makkelijk de functionaliteiten op en af en plug je extra apps in wanneer jouw specifieke bedrijfsprocessen daarom vragen. De trend van single tenant software naar multi tenant software cloudoplossing voor de maakindustrie is duidelijk merkbaar, en niet zonder reden.

Software als een Service is makkelijk te implementeren

ERP-software als Microsoft D365 Business Central is als software als een service (SaaS), makkelijk te implementeren. Er hoeft namelijk geen software meer gebouwd te worden op basis van jouw specifieke bedrijfsprocessen. De software bestaat en is klaar om gebruikt te worden. Microsoft heeft het ERP-pakket zo ver doorontwikkeld dat alle standaard bedrijfsprocessen worden ondersteund.

En voor de specifieke bedrijfsprocessen van de maakindustrie, hebben we bij Axians de add-on I-Make ontwikkeld, welke nauw samenwerkt met Business Central. Onze I-Make software bevat bijvoorbeeld functionaliteiten als shopfloor, kwaliteitscontrole, een grafisch planbord en een productconfiguratorDoor een combinatie van onze jarenlange ervaring in de maakindustrie en de ver doorontwikkelde Microsoft-software, heb je met Business Central in combinatie met I-Make een sterke cloud-oplossing voor jouw maakbedrijf in handen.

Altijd up to date met een cloudoplossing

Naast het voordeel van een makkelijke implementatie, speelt ook mee dat je met Software als een Service altijd up to date blijft. Het is immers niet meer het maatwerksysteem dat steeds aangepast moet worden op je bedrijfslocatie. Met de Microsoft cloud-software krijg je automatisch alle laatste updates van de software.

Cloudoplossing is een minder grote investering

Software als een Service is een minder grote investering dan de vroegere maatwerkoplossingen. Daardoor is ERP-software nu ook een stuk toegankelijker voor de MKB. Niet alleen de implementatie kost een stuk minder omdat er geen ontwikkelkosten bij komen kijken, ook de onderhoudskosten zijn een stuk lager. Omdat je via de cloud automatisch meedraait met de laatste updates, hoef je niet steeds een upgrade project op locatie uit te laten voeren.

Functionaliteiten van Microsoft D365 Business Central en I-Make voor de maakindustrie

Microsoft D365 Business Central vormt in combinatie met I-Make een alles-in-één ERP cloudoplossing voor maakbedrijven. De software heeft een sterke financiële oorsprong en ondersteunt:

  • Engineering: uitwisseling van artikelen en stuklijsten met CAD-software, registratie van uren
  • Kwaliteitscontrole: kwaliteitsmetingen aan order koppelen, nauwkeurige vastlegging meetmiddelen, type meten, gemeten waarden, cross device.
  • Planning: project-, productie- en resource-planning, productieorders, stuklijst en bewerkingsplan
  • Productie: verbruik materiaal, registratie uren, koppeling machines, traceerbaarheid, Shop Floor
  • Logistiek: voorraadbeheer, scanning, transportorders, warehouse management
  • Service: serviceorders, digitale werkbonnen, serviceplanning
  • Administratie: juiste voor- en nacalculatie, facturatie, cost-based accounting
  • Algemeen: in- en verkoop ondersteunende functionaliteiten, klachtenregistratie, MS Office integratie, bestanden koppelen, rapportages, Business Intelligence

I-Make als cloudoplossing voor jouw maakbedrijf

Als Axians zijn wij Gold Partner van Microsoft en leveren wij het ERP systeem Microsoft Dynamics Business Central. Dit systeem hebben wij uitgebreid met een Add-On voor de maakindustrie, genaamd I-Make. Steeds meer productiebedrijven draaien met deze software en dankzij de innovatieve producten van Microsoft zoals Power BI, Power App’s en Microsoft Flow ben je in staat om waarde uit je data te halen.

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van I-Make ERP-software? Neem dan gerust contact met ons op via info.bs.nl@axians.com of bel ons op 088 – 988 90 86. We helpen je graag!