Zeer betrouwbare vorm van spraakcommunicatie

De bekendste radio-oplossing is Digital Mobile Radio ofwel portofonie, een zeer betrouwbare vorm van communicatie die geschikt is voor spraakcommunicatie van één naar meerdere mensen. De toepassingsmogelijkheden zijn legio: op fabrieksterreinen, in grote winkels, bij de beveiliging. Portofonie-oplossingen zijn er in verschillende smaken en maten. Een omgeving kan relatief klein zijn, bijvoorbeeld geschikt voor conducteurs in een trein. Maar ook groot, bijvoorbeeld op een industrieel complex. 

Weinig antennes, groot gebied
Een groot voordeel van portofonie is dat je met weinig antennes toch in een groot gebied dekking kunt realiseren.

Dat is bijvoorbeeld handig in gebouwen, want portofonie kent een prima indoor coverage. Maar het komt ook van pas op buitenterreinen, zoals in de haven of bijvoorbeeld het volledige verzorgingsgebied van een trammaatschappij.  

Veel accessoires verkrijgbaar
Een ander groot voordeel van portofonie is de hoeveelheid aan accessoires die beschikbaar zijn. Van kleine, haast onzichtbare oortjes tot geluidswerende koptelefoons waar de luidspreker in verwerkt is. En van pieperachtige apparaatjes die in je broekzak passen tot rugged devices die je zelfs met grove werkhandschoenen aan goed kunt bedienen. 

Neem contact met ons op: