Een moderne en veilige campus

Het Nederlands onderwijs veranderd sneller dan ooit. Veilig hybride onderwijs, de verplichte Co2-ventilatie en meer aandacht voor duurzaamheid vragen om nieuwe oplossingen. Hoe laat je jouw onderwijs aansluiten op deze veranderingen? Met Axians Anywhere, de Internet of Things en hybride onderwijs oplossing van Axians. Zet de eerste stap naar meer inzicht, een betere regie over jouw onderwijslocaties én het zinvol gebruik daarvan.

Veiligheid, effectiviteit en duurzaamheid op een ongekend niveau. Dat is waar onderwijsinstellingen naar moeten streven. Hoe dragen Internet of Things en moderne communicatie oplossingen daar concreet aan bij? Vaak wordt het Internet of Things gezien als een complex en technisch onderwerp. Maar, niets is minder waar. Met Axians Anywhere laat je de bestaande IT-omgeving eenvoudig bijdragen aan de verbetering van de studentbeleving en een effectiever gebruik van je onderwijslocaties.

  • Studentbeleving: met onze internet of things oplossingen krijg je anoniem inzicht in de bewegingen van jouw studenten binnen de locaties. Met Axians Anywhere help je studenten hun studiegenoten, faciliteiten en de weg daarnaartoe eenvoudiger te  vinden.
  • CO2-monitoring: waarborg de kwaliteit van het binnenklimaat, waarbij je gebruik maakt van bestaande, draadloze infrastructuren. Je voorkomt dubbele beheerlasten, onnodig energieverbruik en je bespaart op kosten.
  • Gelokaliseerde digitale middelen: door slim gebruik te maken van bestaande infrastructuren, maakt Axians Anywhere het mogelijk om waardevolle (IT-)middelen van tags te voorzien. Op die manier weet je áltijd waar de apparaten zich bevinden.
  • Campus optimalisatie: Je ontdekt onder andere welke lokalen onderbenut zijn of ineffectief worden bereikt. Daarnaast helpt Axians Anywhere inzicht te krijgen in het gebruik van je gebouwgebonden systemen  door een digitale replica op te bouwen van de campus .

Dit zijn de uitdagingen waar jouw organisatie tegenaan loopt

Het gebruik en verbeteren van gebouwen

Studenten komen ’s ochtends of ’s middags op de campus en volgen die dag hoorcolleges, leren in de bibliotheek of werken met een groep aan een project. Weet jij als hoofd bedrijfsvoering of beheerder of deze activiteiten gebeuren in de daarvoor geschikte ruimtes? Zie je of er leslokalen van 30 mensen bezet zijn of door slechts vijf of zes studenten? Deze inzichten zijn van onschatbare waarde voor het (her)inrichten van de campus en voor het dagelijks beheer.

Luchtkwaliteit

Tot op heden is ventilatie voor gebouwen onwijs belangrijk. In de huidige maatschappij en de nieuwe manier van werken is dit een nóg belangrijker en tevens een verplicht onderdeel. Als studenten bijvoorbeeld té weinig zuurstof krijgen, dwalen zij af en hebben zij geen focus meer voor alle leerstof.

Moeilijk te navigeren campus

Vaak zijn campussen groot, druk en lastig te navigeren. Stel, je begint als eerstejaars aan een studie in een enorm gebouw met zoveel verschillende lokalen en overal mensen… Probeer dan maar eens de locatie van de eerste les of bibliotheek te vinden waar je klas aan het studeren is.

Onvindbare apparaten

Zoals je weet heb jij als onderwijsinstelling digitale middelen nodig. Je biedt de modernste apparatuur, passend binnen het financiële plaatje. Maar soms blijken laptops, beeldschermen of randapparatuur onvindbaar. Wie had bijvoorbeeld ook alweer die beamer geleend? Gebruikers zetten de geleende IT-middelen vaak niet op de juiste plek terug of stelen deze spullen. Dit is extra zuur na zo’n grote investering in al die goede apparaten.

In gesprek over EduAnywhere?

Onze experts staan voor je klaar om de duurzaamheid en faciliteiten van jouw onderwijs naar een hoger niveau te tillen. Vul onderstaand formulier in en wij bespreken samen met jou de mogelijkheden voor de organisatie.