Als kinderopvangorganisatie bied je kinderen een veilige en fijne plek. En geef je ouders en verzorgers de geruststelling dat hun kroost bij jullie op de juiste plek is. Een mooie taak. Uitdagend ook. Want het vraagt om inzicht in alle facetten van je bedrijfsvoering: planning, financiën, personeel en marketing & commercie. En hoe die op elkaar inwerken. Hoe krijg je inzicht in juiste procesinformatie en de belangrijkste prestatie-indicatoren voor je kinderopvangorganisatie? En hoe zorg je dat managers op basis daarvan nóg effectiever kunnen sturen op resultaat? Data bevindt zich op allerlei plekken binnen de organisatie en in verschillende systemen zoals Jaamo, KidsVision, LRK, AFAS, etc. Het neemt dan veel tijd in beslag om informatie uit diverse bronnen geïntegreerd inzichtelijk te maken.

Kids Analytics helpt je alle informatie naar boven te halen, te ordenen, inzichtelijk te maken en om te zetten in heldere rapportages & dashboards met duidelijke, overzichtelijke visualisaties van de gehele bedrijfsvoering. In één oogopslag heb je zicht op de belangrijkste KPI’s en zorg je ervoor dat de relevante sturingsinformatie toegankelijk wordt voor iedereen binnen de organisatie: van financieel manager en HR manager tot locatiemanager en marketing manager. Zodat zij snel een betrouwbaar en actueel inzicht krijgen in hun processen, grip houden en de juiste acties kunnen ondernemen voor resultaat- en procesverbetering.

Kids Analytics_Capaciteitsplanning

Effectiever plannen

De Planning van een kindercentrum vormt het hart van de werkzaamheden en is een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering.  Ouders verwachten dat je de opvang kunt leveren en er moeten voldoende (pedagogische) medewerkers ingepland zijn om aan de wettelijke vereisten te voldoen. Anderzijds wordt er ook veel flexibiliteit gevraagd – bijvoorbeeld bij het wisselen van opvangdagen door ouders, bij ziekte van de kindjes of medewerkers en bij personeelsverlof. Dit allemaal in goede banen leiden is al een grote uitdaging voor de Planning.

Ontzorg de planners in het verzamelen van sturingsinformatie en het opstellen van standaard rapportages. Vereenvoudig het proces met geautomatiseerde rapportages en een overzichtelijke visualisatie van de belangrijkste KPI’s in één dashboard. Binnen een handomdraai heb je up-to-date inzicht in de capaciteit- en bezettingsgraad van jouw kinderopvang op alle locaties. Of in de inzet, inzetbaarheid en planning van het personeel. Zodat jouw planners zich kunnen focussen op hun voornaamste taken en de planning in goede banen leiden.

Kids Analytics_omzet

Grip op de financiële resultaten

Een kindercentrum is ook gewoon een ‘business’ waar geld verdiend moet worden om te blijven bestaan. Betrouwbaar inzicht in de omzetontwikkeling en totale kosten zijn een noodzaak. Hoe verhouden de personele kosten zich ten opzichte van de omzet? Wat zijn de maandelijks gerealiseerde kosten en komt dit overeen met de begroting? Hoe zien de resultaten er op locatieniveau uit? Welke vestigingen presteren boven of onder gemiddeld? Belangrijke financiële vraagstukken die met één druk op de knop beantwoord kunnen worden. Met de gestandaardiseerde Finance rapportage & dashboard houd je grip op de belangrijkste financiële resultaten.

Kids Analytics_FTE

Efficiënt omgaan met de capaciteit en bezetting van personeel

Gezien de grote maatschappelijke rol van de kindercentra, staat het personeel onder scherp toezicht en is er strikte regelgeving van toepassing. Het personeel moet beschikken over de juiste opleiding & pedagogische vaardigheden en zich hierin blijven ontwikkelen. Als kindercentra moet je beschikking hebben over een flexibele poule met de juiste mensen, zodat onverwachte uitval van medewerkers opgevangen wordt. Maar hoe is de personele inzetbaarheid op de verschillende locaties? Hoe kun je de beschikbare capaciteit maximaal benutten? De gestandaardiseerde HR rapportage geeft je de slimme inzichten om efficiënt om te gaan met de capaciteit en bezetting.

Kids Analytics_Marktaandeel

Doelgerichte marktbewerking

Op zoek naar nieuwe klanten? Je wilt weten in welke gebieden er groeikansen liggen voor de verschillende locaties op basis van geografie en demografie. Ook wil je weten wat het percentage inschrijvingen na een rondleiding is, aangezien rondleidingen vaak van doorslaggevend belang zijn voor een inschrijving. De gestandaardiseerde Marketing & Commercie rapportage geeft inzicht in de commerciële kansen die er zijn vanuit verschillende invalshoeken. Het biedt de juiste handvatten voor gerichte marktbewerking.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je met jouw kinderopvang slimmer en efficiënter werken? Met Kids Analytics heb je weinig technische kennis, middelen en/of capaciteit nodig om de stap te maken naar datagedreven werken. Naast standaard sturingsinformatie is er uiteraard ook maatwerk mogelijk. We vertellen je er graag meer over. Laat je contactgegevens en we nemen snel contact met je op.