De geestelijke gezondheidszorg (ggz) staat binnen de zorgsector redelijk op zichzelf. Door de grote variatie aan activiteiten is de complexiteit binnen het ggz-landschap enorm. Het complexe samenspel van activiteiten, regelingen en geldstromen, bemoeilijkt een goede inschatting van de zorgkosten, laat staan dat het ggz-organisaties lukt om goed inzicht in de bedrijfsvoering te krijgen. De complexiteit binnen de ggz vertaalt zich ook naar de data-omgeving van organisaties. Een gemiddelde ggz-organisatie gebruikt een waaier aan bronsystemen om de zorg en bedrijfsvoering te ondersteunen.

Integratie tussen deze systemen is vaak beperkt, waardoor gegevensuitwisseling tussen de verschillende systemen vaak nog handmatig via Excel gebeurt. Het resultaat is dat ggz-organisaties beperkte grip op hun eigen data en stuurinformatie hebben. Het GGZ dataplatform van Axians helpt ggz-organisaties om binnen korte tijd volledige regie te krijgen over de eigen dataomgeving. Dit is nodig voor inzicht en sturing van de activiteiten en kosten. Niet alleen om de budgetten te bewaken, maar ook om de zorgkwaliteit transparant te maken.

‘Emergis heeft te maken met maar liefst vijftig verschillende contractanten. Die hebben allemaal hun eigen spelregels, systemen en oplossingen. Ik had elke keer grote moeite om aan stuurinformatie te komen over de kwaliteit van de bedrijfsvoering. Hoe goed deden we het eigenlijk? De lappendeken van organisaties waaruit Emergis bestaat, was onbeheersbaar; de technologie voor het genereren van stuurinformatie verouderd en niet flexibel’

van den Barselaar Ruud

Manager Finance & Control bij Emergis

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je meer informatie over het GGZ Dataplatform? We vertellen je er graag meer over. Laat je contactgegevens en we nemen snel contact met je op.