Altijd inzicht op CVE’s en handvaten om deze te patchen

Voorafgaand aan het bepalen van de juiste preventieve maatregelen is het essentieel dat je identificeert waar zich risico’s en kwetsbaarheden bevinden in de infrastructuur. Onderdeel hiervan is het inzicht verkrijgen in mogelijke kwetsbaarheden in aanwezige systemen en applicaties.

Vulnerability management oplossingen creëren een overzicht van de gebruikte systemen en/of applicaties en vergelijken dit overzicht vergelijken met de nieuwe CVE’s (Common Vulnerabilities and Exposures) die dagelijks uitkomen.

 

Het is dan ook niet raadzaam om periodiek of zelfs eenmalig een dergelijke vulnerability scan uit te laten voeren. Het identificeren van de risico’s en kwetsbaarheden moet contstant plaatsvinden.

Hoe je een CVE kan dichten/patchen  is uiteraard afhankelijk van de betreffende CVE. In veel gevallen stelt de fabrikant van het betreffende systeem en/of de software een softwate-patch beschikbaar, maar het komt ook voor dat je gebruik moet maken van “virtual patching” zoals het beschermen van een systeem of applicatie, niet via een software patch, maar via een specifieke firewall-policy (bijvoorbeeld bij CVE’s in IoT devices).

De voordelen van Vulnerability Management van Axians

De vulnerability management solutions van Axians zorgen dat je altijd weet welke kwetsbaarheden er zijn in je IT-landschap en wat je eraan moet doen:

  • Je hebt altijd een actueel overzicht van alle kwetsbaarheden in systemen en applicaties die in je landschap draaien, waardoor je sneller en adequater kunt reageren op veiligheidsdreigingen.
  • Je weet altijd wat je moet patchen, welke patches er beschikbaar zijn en welke kwetsbaarheid prioriteit moet krijgen.

Aan de slag met Vulnerability Management?

Schade bij een cyberaanval zo klein mogelijk houden of zelfs voorkomen?  We bouwen graag samen aan een sterke security-architectuur. Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden van Vulnerability Management voor je organisatie.