Met een private cloud houd je maximale controle. Bovendien zijn de beschikbaarheid en beveiliging gewaarborgd en communiceer je makkelijker met legacy-applicaties. Het zelf hosten van een applicatie, in plaats van deze af te nemen als een dienst, kan daarnaast kosteneffectiever zijn.  Maar nadelen zijn er ook. Het bijschakelen van capaciteit is tijdrovend, omdat er nieuwe fysieke componenten moeten worden aangeschaft. Om zeker te zijn van voldoende capaciteit, reserveer je dus meestal meer capaciteit dan nodig is op dat moment, wat kan leiden tot hogere kosten.

Heb je dus vooral flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbeheersing nodig? Dan is een public cloud de beste oplossing.

Het operationeel beheer van een private cloud is niet eenvoudig. Wij bieden daarom de optie aan om met een geconvergeerde infrastructuur te werken. Op elkaar afgestemde, gevalideerde componenten op het vlak van compute, storage, networking en de hypervisor-laag zorgen voor korte doorlooptijden en succesvolle implementaties. Proactief beheer vanuit zo’n omgeving vermindert de kans op acute storingen en beveiligings-incidenten. Door selfservice-functionaliteit aan te bieden, laten we gebruikers en beheerders zelf nieuwe testomgevingen, applicaties of virtual machines aanvragen en automatisch uitrollen.

Een slimme, naadloze combinatie van private en public cloud combineert de nodige flexibiliteit met absolute controle.

Onze Private & Public Cloud oplossingen

 • AxiansCloud

  Wij bieden de mogelijkheid om workloads te laten landen op een infrastructuur in haar eigen datacenter. Hierbij voeren wij het dagelijks beheer uit en garanderen we de afgesproken performance en beschikbaarheid.
  Ontdek AxiansCloud
 • Gaia

  Beheer je infrastructuur met AI en neem afscheid van handmatig beheer. Maak ruimte voor innovatie, wees altijd up to date en beheer hybride en multi-cloud omgevingen.
  Ontdek GAIA
 • IaaS

  Axians heeft jarenlange ervaring in het beheren van datacenter- en netwerkinfrastructuren bij onze klanten op locatie, maar ook in het beheer van publieke cloudoplossingen.
  Ontdek IaaS
Axians sfeerbeeld, mannen werkend in datacenter

Private & Public Cloud bij Axians

Private cloud, public cloud of een combinatie daarvan? Iedere organisatie volgt zijn eigen journey to the cloud en op die weg zijn er veel keuzes te maken. Wij helpen organisaties zoals de jouwe om de juiste keuzes te maken en hun reis naar de cloud te versnellen. We zorgen daarbij niet alleen dat je omgeving nu goed draait, goed te onderhouden is en alles doet wat je nodig hebt. We zorgen ook dat je in de toekomst flexibel kunt uitbreiden, aanpassen en meegroeien met de ontwikkelingen in technologie en binnen jouw branche.

Met Axians Cloud bieden we je de mogelijkheid workloads te laten landen op een infrastructuur in ons Nederlandse datacenter. Wij nemen daarbij verantwoordelijkheid voor het complete lifecyclemanagement. Capaciteit is beschikbaar op basis van het ‘pay-per-use’ principe, waardoor je organisatie slechts betaalt voor gebruik, zonder investeringen vooraf. Als de omstandigheden daar om vragen is snel op- en afschalen eenvoudig. De complexe infrastructuren waar je onherroepelijk mee te maken krijgt als je verschillende clouds gaat combineren, maken we voor jou beheersbaar met Gaia, ons Next-Gen Infra Platform dat AI, automation en orchestration inzet om je private en public cloud-infrastructuur veilig, snel en flexibel te houden.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Private & Public Cloud? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie