Hoe sneller je nieuwe applicaties ontwikkelt en implementeert, hoe succesvoller je bent. Je IT-infrastructuur verandert daardoor ook sneller en het wordt steeds moeilijker alle piekbelastingen voor te zijn. Daarom proberen organisaties met man en macht flexibele DevOps, containerization en hybrid cloud-oplossingen door te voeren in hun omgevingen. Maar dat betekent dat je ook applicaties en resource-architecturen anders moet ontwerpen en beheren. Zo zal je, voordat je de overstap maakt naar een aanvullende cloudomgeving, moeten zorgen dat ook de lokale omgeving softwarematig wordt aangestuurd. Daarnaast wil je er zeker van zijn dat jouw zorgvuldig uitgedachte toegangsbeleid ook in de cloud wordt nageleefd. De kunst is dan ook de cloud niet alleen met bestaande IT-omgeving te verbinden (hybrid cloud) of een hyperscaler in huis te halen (distributed cloud), maar te zorgen voor een naadloze integratie van de beide werelden.

Het verschil tussen een hybride of distributed cloud architectuur is ondanks de impact flinterdun en wordt grotendeels bepaald door de centraal gestelde managementoplossing.

Breid je jouw IT-infrastructuur uit op basis van jouw bestaande management-toepassingen (hybrid cloud), of stap je over op de centrale beheeroplossing van een hyperscaler (distributed cloud)?

Axians sterkt je in jouw keuzes door richtinggevende (business) requirements te verzamelen, ze te vertalen naar duidelijke architectuurprincipes en jouw IT-afdeling met raad en daad bij te staan tijdens het transformatieproces. Welke voordelen biedt de transformatie naar een hybride of distributed cloud model?

 • Gegarandeerde (piek)performance zonder overdimensionering
 • Focus op development door outsourcing van de fysieke beheerlast
 • Versnelde introductie en integratie van cloud-first innovaties
 • Minder afhankelijkheid van fysieke resources in het DevOps-proces
 • Verschuiving van Capex naar Opex en branchespecifieke inkoopvoordelen
 • Verbeterde redundancy en vereenvoudigde disaster recovery

Onze Hybrid & Distributed Cloud oplossingen

 • Gaia

  Beheer je infrastructuur met AI en neem afscheid van handmatig beheer. Maak ruimte voor innovatie, wees altijd up to date en beheer hybride en multi-cloud omgevingen.
  Ontdek GAIA
Axians sfeerbeeld, mannen in overleg in datacenter

Hybrid & Distributed Cloud bij Axians

Axians helpt je om onnodige resource-allocatie, kosten en beheerlasten te voorkomen en tegelijkertijd de wendbaarheid en beschikbaarheid van je IT-infrastructuur te vergroten. Dat doen we door goed te luisteren naar de vraag van jouw organisatie en je bestaande IT-omgeving voor te bereiden op de stap naar de cloud. Onze jarenlange samenwerkingen met de grote hyperscalers en connectiviteitspartners zoals Cisco en Equinix zorgen dat we altijd de juiste kennis en technologie in huis hebben.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Onze experts staan klaar om jou verder te helpen met jouw hybrid & distributed cloud vraagstukken. Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijven samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.